Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Fc Harlingen verliest oefenduel

05-02-2019

Fc Harlingen verliest oefenduel.
FC HARLINGEN – Voorafgaand aan de start van de competitie aanstaande zondag, speelde het eerste elftal van de fc Harlingen een aantal oefenwedstrijden. Afgelopen zondag was dat tegen tweede klasser Oerterp. Het jeugdige team van de thuisclub moest natuurlijk haar meerdere erkennen, maar deed het af en toe best aardig. Er ontbraken een aantal spelers die normaal in de basis staan. Toch had trainer Schouwenaar weer een ploeg het veld ingestuurd die voor elkaar wil werken. Er worden teveel persoonlijke fouten gemaakt en daardoor worden de doelpunten te simpel weggeven.

In het eerste kwartier voetbalde fc Harlingen redelijk mee. Oerterp was duidelijk de betere ploeg en meer in balbezit, veel kansen kregen ze echter niet. Bij een aanval over links van de tegenstander werd niet goed in gegrepen en ook doelman Egbert-Jan Panbakker twijfelde met uitkomen en toen hij dat alsnog deed werd hij eenvoudig gepasseerd, 0-1.Even later had fc Harlingen een penalty moeten krijgen, Remko Zandberg werd vastgepakt binnen de zestien en als er een VAR was geweest had scheidsrechter Kimp hem op de stip moeten leggen.Helaas ging de kans op de gelijkmaker niet door. Oerterp bleef natuurlijk de betere ploeg en toen er opnieuw op links iemand in de fout ging bij de thuisclub werd het zomaar 0-2.. Patrick van der Waard wist zichzelf in een goede schietpositie te brengen, hij wachtte wat te lang en schoot te zwak in. Ook Arjan Outhuyse probeerde te scoren, maar tot tweemaal toe redde de doelman van Oerterp prima met de voet. Vlak voor de rust verliet een zich niet goed voelende Siefko Jager het veld en werd vervangen door Youri Bouma. Er werd in de eerste helft niet meer gescoord.

In de rust had de trainer een aantal spelers gewisseld. Yasin Faggouss kwam erin voor Arjan. Ook kwam Jarno Attema binnen de lijnen. Oerterp schroefde in de tweede helft het tempo wat op en ging ook steviger de duels aan. De eerste kans was voor de gasten maar Egbert-Jan redde prima. De thuisclub kreeg een vrije trap op zo’n 40 meter van het doel. Remko plaatste zich achter de bal en schoot laag lans de verdedigers in de rechter beneden hoek. De keeper leek verrast en grabbelde wat en de bal verdween in het doel en zo werd het 1-2. Patrick en Pier Zaagemans werden vervangen door Jari Lemmers en Kjeld den Breeden. Door al de wissels werd het spel van fc Harlingen er niet beter op . Met een hard schot vanaf rand zestien scoorde Oerterp de 1-3. Niels Vlottes werd vervangen door Arjan. Even later leek Faggous te scoren. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat hij zoals Maradonna met de hand scoorde… Hierna maakten de gasten nog twee doelpunten en werd de eindstand 1-5. Geen schande om van een tweede klasser te verliezen, de persoonlijke fouten moeten er wel uit.

Sponsoren