Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen verliest nipt van Renado

02-04-2024

Afgelopen weekend zette de ploeg van trainer Steffen Hansma koers naar St. Nicolaasga waar dan eindelijk de wedstrijd tussen Renado en fc Harlingen plaatsvond. Eigenlijk zou deze al in december worden gespeeld echter gooide o.a. het natte winterweer meerdere keren het spreekwoordelijke roet in het eten.

Op deze Paasmaandag scheen echter de zon en was het prima vertoeven op het sportpark van Renado. fc Harlingen startte met de volgende spelers: Jesse Jaasma, Bas Helfferich, Youri Bouma, Henk Helmus, Marco de Boer (Daan Mulder JO19-1), Matheusz Ype, Arjan Outhuijse (Kenji de Rover JO19-1), Kevin Hoekstra (Allard Hoekstra), Remko Zandberg, Jort Scheffer JO19-1 (Jarno Attema) en Mart Beuker.
Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen voor de punten gingen en de St. Nyksters uiteindelijk als winnaar uit de bus kwamen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en de wedstrijd in evenwicht. Beide kregen de kans om de score te openen. Dit lukte de ploeg uit de Havenstad uiteindelijk na ruim een half uur spelen. Een goede samenwerking tussen Mart Beuker en Jort Scheffer resulteerde in de 0-1. Een stand die tot het rustsignaal bleef staan.

Het was Renado dat een kwartier na rust de stand volledig naar zich had toe getrokken door kort na elkaar tweemaal te scoren en een 2-1 voorsprong te pakken. fc Harlingen drukte het gaspedaal nog eens in. Ondanks dit en een aantal doorgevoerde wissels kon de gelijkmaker niet meer worden geforceerd en won Renado de wedstrijd.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Over vier weken al treffen beide ploegen elkaar weer. Dan in Harlingen. Komende zondag reizen onze mannen af naar Oerterp. De aftrap is daar om twee uur.

Sponsoren