Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen verdiend onderuit tegen Trinitas

29-01-2024

fc Harlingen is er niet in geslaagd om punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Trinitas. In een van Harlinger zijde teleurstellende wedstrijd pakte de thuisploeg uiteindelijk de verdiende winst.

Na een rit van ruim tachtig kilometer kwamen spelers, staf en supporters aan op het sportpark van Boijl op een steenworp afstand van de Drentse grens. fc Harlingen kampte met personele problemen en dus was de opstelling op diverse plekken aangepast. De gasten startten vandaag met Jesse Jaasma, Youri Bouma, Jens van Sluis, Martijn Homminga, Daan Mulder, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Kevin Hoekstra, Remko Zandberg, Allard Hoekstra en Mart Beuker in de basis. Op de bank startten Aaron Bouwhuis, Jarno Attema, Nick Teerling, Jort Scheffer en Finn Janssen.

Rond twee uur werd er afgetrapt op een zwaar bespeelbaar veld en hier leek Trinitas beter mee om te kunnen gaan dan de ploeg uit de havenstad. De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Een schot van Arjan Outhuijse werd zonder problemen gepakt de doelman van Trinitas en aan de andere moest doelman Jesse Jaasma tweemaal handelend optreden op een inzet. Veel meer gebeurde er niet, maar de thuisploeg voetbalde makkelijker en dus was 0-0 de ruststand.

Een miscommunicatie in de Harlinger defensie leidde de 1-0 voor Trinitas in dat na een uur spelen op een verdiende voorsprong kwam. Deze voorsprong wist de thuisploeg in de slotfase uit te breiden naar 2-0. In blessuretijd bracht Remko Zandberg vanaf elf meter de stand terug op 2-1 waarna de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte en fc Harlingen stond voor het eerst sinds negentien november met lege handen…

Volgende week weer een uitwedstrijd. Dan speelt fc Harlingen 1 op sportpark de Peppel tegen koploper Drachten.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg onze socials

 

Sponsoren