Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen sluit seizoen feestelijk af met spetterend familieweekend

24-06-2018

HARLINGEN – Wat hebben we bij fc Harlingen een fantastisch weekend achter de rug! Het weekend stond in het teken van sport, spel, plezier en gezelligheid waarbij vrijdagavond de aftrap werd gegeven.

Onder grote belangstelling werd er vrijdag genoten van de voetbalkunsten van de Walking Footballers, de Harlinger Oldstars. Maar ook de zeskamp was weer terug van weggeweest en doormiddel van 6 hilarische onderdelen het snelst af te leggen kwam er een winnend team uit de bus, Links Buiten Adem.

 

Zaterdag was het de beurt aan de jeugdvoetballertjes en onder het mom van, niks moet, alles mag, was het een grote opkomst aan vrijwillige opgaves. De toernooileiding wist er weer een goede mix van te maken en zo ging de jeugd vanaf 10.00 uur in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan in een 4×4 toernooi. Vanaf 13.00 uur was het de beurt aan de senioren. Vanaf de JO17 kon men zich in eigen teams opgeven en werd er een 7×7 toernooi gespeeld. Leuke teams waren samengesteld en er kon in een amateur- of profpoule gespeeld worden. Bestuursleden, opa’s, oma’s, trainers, leiders, vaders en moeders, broers en zussen, ze namen het allemaal tegen mekaar op. Rond de klok van 15.30 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt in de diverse categorieën. Na de prijswinnaars kon men zich opmaken voor de feestelijke huldiging kampioenen. Want er werden 5 teams bij fc Harlingen kampioen dit seizoen. Te weten de JO7, JO11-3, JO13-2, JO15-1 en MO15-1. Één voor één werden ze in het zonnetje gezet en kregen de teams die felbegeerde schaal!

 

Na het sport en spel gedeelte kon men zich even ontspannen en werd er genoten van het lopend buffet (verzorgd door Pizzeria Pompeï) waarna de feestavond begon. Met medewerking van DJ Matello kwamen de voetjes wederom in beweging en was het een gezellige afsluiter van de zaterdag.

Tja, en dan de zondag. Het zogenaamde katerkaatsen. Om exact 11.00 uur begon het kaatsen voor zowel de jeugd als de senioren. Maar liefst 16 parturen bij de jeugd en 14 bij de senioren. Om 16.00 uur werden de finales zowel bij de jeugd als bij de senioren gespeeld en het waren Niek Bijma en Roos Kuperus (later viel Juul Aalders in) die in de finale verliezersronde wisten te winnen van Kenji de Rover en Wessel Attema. In de winnaarsronde waren het Mike Vlieger en Mirthe Visser die de 2e prijs wonnen en Niec Aalders en Tijn Bijma wonnen de 1e prijs. Bij de volwassenen was de winnaarsronde ook een echte winnaarsronde. Het team van Johnny Homminga, Joost Outhuyse en Daisy Zeilmaker verloren deze finale van Brian Zeilmaker, Amber Zaagmans en Hannah Kaagstra. Brian Zeilmaker werd gekroond tot Koning. Ynze Kuperus, Judith Toering en Sander Zeilmaker wisten in de finale van de verliezersronde te winnen van Nancy Boomstra, Ronin Nauta en Hilko Mulder.

En na de prijsuitreikingen werd ook deze dag feestelijk beëindigd en kwam er een eind aan een wel zeer geslaagd weekend vol sport, spel, plezier en gezelligheid. Natuurlijk een dikke dankjewel voor iedereen, maar dan ook iedereen die aan dit weekend meegewerkt hebben. Zonder deze hulp zou dit toch onmogelijk geweest zijn. En tot volgend seizoen!

Sponsoren