Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen sluit seizoen feestelijk af met spetterend familieweekend

19-06-2019

FC HARLINGEN – Wat heeft fc Harlingen een fantastisch weekend achter de rug! Het weekend stond in het teken van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid en mede door de hulp van de vele vrijwilligers werd het een ouderwets vet gezellig weekend!

Onder grote belangstelling werd er vrijdag genoten van de voetbalkunsten van de Walking Footballers, de Harlinger Oldstars Ouwe Seunen. Tegelijkertijd werd er op het hoofdveld de zeskamp gehouden. Doormiddel van 6 hilarische onderdelen het snelst af te leggen kwamen er winnende teams uit de bus. “Tetze’s Harem” waren het snelst van allemaal, op de voet gevolgd door “Team Zandbult”. De derde plaats was voor “Team Zonder Naam” beter bekend als de “Ajaxieden”. De aanmoedigingsprijs ging naar het team Hiemstra.

Tetze’s Harem
Team Zonder Naam Ajaxieden
Hiemstra

Zaterdag was het de beurt aan de jeugdvoetballertjes en onder het mom van, niks moet, alles mag, was het een grote opkomst aan vrijwillige opgaves. De toernooileiding wist er weer een goede mix van te maken en zo zou de jeugd vanaf 10.00 uur in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan gaan in een 4×4 toernooi. Maar door de enorme regenval werd door de Activiteiten Commissie de ochtend afgelast en werd het 4×4 toernooi doorgeschoven naar de middag.  Dit bleek een zeer verstandig besluit want vanaf 13.00 uur was het droog en konden alle kinderen van start.

In de categorie JO8/JO10:

 1. België (Roos, Luuk, Rutger)
 2. Frankrijk (Thije, Jesper, Stijn, Matteo)

In de categorie JO11:

 1. AZ (Gijs, Lars, Jesse)
 2. PSV (Wesley S, Wessel, Chris, Julian)

In de categorie JO13/JO15:

 1. Barcelona (Jort, Dilaan, Jurre, Finn, Ruben)
 2. Tottenham (Milan, Nick T, Niec A, Viggo, Enrique)

In de categorie MO13:

 1. Italië (Mirte, Britt, Rixt J)
 2. Spanje (Meike, Yalenka, Anouk)

Tegelijkertijd konden ook de senioren van start. Vanaf de JO17 kon men zich in eigen teams opgeven en werd er een 7×7 toernooi gespeeld. Leuke teams waren samengesteld en er werd in een amateur- of profpoule gespeeld. Bestuursleden, opa’s, oma’s, trainers, leiders, vaders en moeders, broers en zussen, ze namen het allemaal tegen mekaar op.

In de categorie 7×7 profs:

 1. D.D.W.M.N.O.
 2. Zandbult

In de categorie 7×7 amateurs:

 1. JO47
 2. Vallende Sterren
 3. Ouwe Seunen
 4. Naar De Kantine

Na het voetballen werden de penalties genomen en lieten Jesper Teerling, Chris Tilstra, Hessel Oswald, Niels Attema en René Metz duidelijk zien dat zij de terechte penalty killers waren.

Hierna werden JO8, MO13-1, JO15-2, JO17-1, 35+ en 45+ door jeugdvoorzitter Hilko Mulder extra in het zonnetje gezet vanwege hun kampioenschap dit seizoen. Na het sport en spel gedeelte kon men zich even ontspannen met de muzikale klanken van Wiebe en Wijtze en werd er genoten van het lopend buffet welke uitstekend verzorgd werd door Pizzeria Pompeï. Met medewerking van de mannen van Op Sien Plaats kwamen de voetjes ’s avonds wederom in beweging en was het een gezellige afsluiter van de zaterdagavond.

Tja, en dan de zondag. Het zogenaamde katerkaatsen. Om exact 11.00 uur begon het kaatsen voor zowel de jeugd als de senioren. Om 16.00 uur werden de finales zowel bij de jeugd als bij de senioren gespeeld. En na de prijsuitreikingen werd ook deze dag feestelijk beëindigd en kwam er een eind aan een wel zeer geslaagd weekend vol sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. Kijk voor meer foto’s op de facebook pagina van de Activiteiten fc Harlingen.

Een weekend waarin alle vrijwilligers nog 1 keer alles wisten te geven. De schoonmakers, de terrein hulptroepen, het kantinepersoneel, scheidsrechters, spelbegeleiders en overige vrijwilligers die spontaan een handje hielpen, ontzettend bedankt! En last but nog least de Activiteiten Commissie, zij verdienen een dikke pluim voor de enorme inzet die zij, samen met al die andere vrijwilligers, hebben getoond. Zonder al deze vrijwilligers kan een familieweekend niet bestaan!

Sponsoren