Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen sluit seizoen feestelijk af met grandioos familieweekend

27-06-2023

Het afgelopen weekend was het een waar spektakel bij fc Harlingen! Drie dagen lang werd er volop genoten van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. Met de hulp van vele toegewijde vrijwilligers werd dit een weekend om nooit te vergeten.

Wat was het gezellig!” “Alles was zo goed georganiseerd!” “Ik heb me uitstekend vermaakt!” “Geen enkel negatief geluid en geen ‘nee’ als antwoord.” “Het was gewoon fantastisch!” Dit waren enkele van de vele positieve reacties die de activiteiten commissie als organisatie te horen kreeg. Maandenlang waren zij – in samenwerking met de kantine commissie en de vele vrijwilligers – bezig met de voorbereidingen. Het moest een weekend worden waarin op een fijne manier, in een prettige omgeving met (familie)leden het voetbalseizoen gezamenlijk afgesloten kon worden. En daar zijn ze zeker in geslaagd!

Walking Football-toernooi en zeskamp
Op vrijdagavond werd er met veel belangstelling gekeken naar de voetbalkunsten van de Walking Footballers. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen hadden andere Walking Football teams uitgenodigd om deel te nemen, maar deze meldden zich enkele dagen van tevoren allemaal af. Er moest dus geïmproviseerd worden. Team 45+ en team BOTR waren bereid om kennis te maken met Walking Football, en zo geschiedde het. Er werd 5 tegen 5 gespeeld op kleine veldjes en soms ging het er fanatiek aan toe! Scheidsrechter Peter van der Veer, altijd streng maar rechtvaardig, moest regelmatig ingrijpen, want bij Walking Football is rennen niet toegestaan en de bal mag niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Zo sportief als het begon, zo eindigde de avond ook, en de sportiviteitsprijs ging naar zowel team 45+ als team BOTR vanwege hun snelle improvisatie.

Op het hoofdveld ging tegelijkertijd de zeskamp van start. Een jaarlijks terugkerend favoriet onderdeel waar velen naar uitkijken. Ook dit jaar was er weer een grote deelname van fanatieke teams, jong en oud. En met de afsluitende muzikale optreden van zanger Wytze werd deze onvergetelijke dag op passende wijze beëindigd.

Jeugdvoetbal 4×4, verkleedvoetbal 5×5 en penalties
Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jeugdvoetballers, en de opkomst was indrukwekkend. Vanaf 10.00 uur gingen de jeugdteams de strijd met elkaar aan in een 4×4-toernooi, waarbij de verschillende categorieën goed vertegenwoordigd waren. Omroeper Matthieu Visser zorgde voor een feilloze presentatie, terwijl Ingrid Hoekstra de standen nauwkeurig bijhield. Aan het einde van de ochtend werden de winnaars bekendgemaakt en ontvingen zij een prachtige prijs.

Foto boven: winnaars in de categorie JO9

Foto onder: winnaars in de categorie JO11

Foto boven: Winnaars in de categorie JO14

Daarna was het tijd voor de senioren. Spelers vanaf JO15 hadden de mogelijkheid om zich met hun eigen teams in te schrijven voor een 5×5-toernooi. De Activiteiten Commissie had er wederom voor gekozen om er een verkleedtoernooi van te maken, wat resulteerde in allerlei fantastische en bizarre creaties.

Foto onder: Unaniem verkozen tot winnaar verkleedvoetbal; de Ballerina’s

Na de prijsuitreikingen verplaatste de actie zich naar het hoofdveld, waar een spannende penaltyreeks plaatsvond. Keepers Jesse Jaarsma, Egbert-Jan Panbakker, Hessel Zuiderhof, Nick Teerling, Arwen Kuiper en Emma Petersen stonden paraat om hun doel schoon te houden. Bij de jeugd werden er drie winnaars gekroond (Friso Hobma JO9 – Jesper Teerling JO14 – Kyron Douwsma JO12), terwijl er bij de senioren slechts één winnaar kon zijn.

De strijd om de titel van Penaltykiller 2023 werd hevig gevoerd. Titelverdediger Imro Schouwenaar slaagde er niet in om bij de laatste vijf te eindigen. De uiteindelijke strijd ging tussen Martijn Homminga en Rienk Wijbenga. Na een spannende confrontatie ging Martijn er met de prijs vandoor en mag hij zichzelf de Penaltykiller 2023 noemen.

Huldiging kampioenen
Het afgelopen seizoen was een buitengewoon succesvol jaar, waarin maar liefst tien teams het kampioenschap wisten te veroveren. De teams die deze glansrijke prestatie leverden, waren JO9-1, JO9-2, JO12-1, JO14-1, JO15-1, MO15-1, JO17-1, JO19-1, fc Harlingen 1 en Vrouwen 1. De kampioensteams werden gehuldigd en kregen de kampioensschaal overhandigd. Voorzitter Nico Beuker uitte zijn immense trots over deze prestatie en benadrukte dat de teams het podium kregen dat ze verdienen. De spelers en stafleden voelden zich trots en voldaan, wetende dat hun inspanningen en toewijding tot deze fantastische prestatie hadden geleid.

Benny Bakker en DJ Quickfinger waren de ultieme entertainers van de middag en avond, die ervoor zorgden dat iedereen kon genieten van een onvergetelijk feest. Het was een perfecte afsluiting van de dag, waarin sport en plezier hand in hand gingen.

Jeugd- en seniorenkaatsen
Op zondagochtend, stipt om 11.00 uur, ging het kaatsen van start, zowel voor de jeugd als voor de senioren. De jeugdcategorie, tot en met JO14, kende een indrukwekkend aantal van 8 parturen, terwijl bij de senioren (vanaf JO15) maar liefst 24(!) parturen de strijd aangingen. Dankzij de inzet van kaatsvereniging De Eendracht waren er genoeg velden beschikbaar om alle wedstrijden plaats te laten vinden. Na afloop van de spannende wedstrijden vonden de prijsuitreikingen plaats.

Foto boven: Winnaars bij de jeugd waren: Mike Vlieger en Ismay Hiemstra. De tweede prijs ging naar Jens Visser en Pepijn Helvrich.

Foto onder: Winnaars kaatsen senioren: 1e prijs winnaarsronde: Stefan Hanekamp, Ronin Nauta (koning) en Muneer Saleh. 2e Prijs winnaarsronde: Sander Zeilmaker, Vincent Schaafsma en Gwen Metz. 3e prijs winnaarsronde: Jeep Outhuijse, Nick Teerling en Linda Schuijl. 1e prijs verliezersronde: Judith Kamsma, Jort Scheffer en Jesse Smit. 2e prijs verliezersronde: Jesse Mulder, Ivo Wilkeshuis en Lisanne Damsma.

Het was een feestelijke afsluiting van deze dag, die tevens het einde markeerde van een bijzonder geslaagd weekend vol sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. De deelnemers en toeschouwers kunnen terugkijken op een fantastisch evenement dat alles bood waar fc Harlingen voor staat.

Nog veel meer foto’s zie je HIER! 

Woord van dank
Een speciaal woord van dank gaat uit naar de activiteitencommissie, het kantinepersoneel, de schoonmakers, kaatsvereniging De Eendracht en alle andere vrijwilligers die zich met tomeloze inzet hebben ingezet voor het slagen van dit evenement.
Met elkaar en voor elkaar, dat is waar fc Harlingen voor staat.

Sponsoren