Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen sluit seizoen af met grandioos familieweekend

28-06-2024

Het afgelopen weekend was het voor jong en oud een waar spektakel bij fc Harlingen! Drie dagen lang werd er volop genoten van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. Met de hulp van vele toegewijde vrijwilligers werd dit een weekend om nooit te vergeten.

Wat was het gezellig!” “Alles was zo goed georganiseerd!” “Ik heb me uitstekend vermaakt!” “Geen enkel negatief geluid en geen ‘nee’ als antwoord.” “Het was gewoon fantastisch!” Dit waren enkele van de vele positieve reacties die de activiteiten commissie als organisatie te horen kreeg. Maandenlang waren zij – in samenwerking met de kantine commissie en vele andere vrijwilligers – bezig met de voorbereidingen. Het moest een weekend worden waarin op een fijne manier, in een prettige omgeving met (familie)leden het voetbalseizoen gezamenlijk afgesloten kon worden. En daar zijn ze zeker in geslaagd!

VRIJDAGAVOND; Walking Football-toernooi, zeskamp, EK wedstrijd

Al jaren een traditie en ook dit jaar weer op de vrijdagavond de zeskamp en het Walking Football toernooi. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen namen het op tegen de Walking Football teams van FC Burgum, Leovardia en Middelsee. Er werd op kleine veldjes gespeeld en soms ging het er fanatiek aan toe! Scheidsrechters Hielke Jager en Klaas Mulder, altijd streng maar rechtvaardig, moesten regelmatig ingrijpen, want bij Walking Football is rennen niet toegestaan en de bal mag niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Maar zo sportief als het begon, zo eindigde de avond ook!

Op het hoofdveld ging tegelijkertijd de zeskamp van start, dit jaar in het teken van oud-Hollandse spellen. En ook dit jaar weer een grote deelname van fanatieke teams, jong en oud door elkaar. Hierna snel douchen en omkleden want in samenwerking met In4More kon men op maar liefst 4 schermen tegelijkertijd live de EK wedstrijd Nederland-Frankrijk volgen. Duo Small Change zorgde voor de muzikale omlijsting en zij zorgden ervoor dat deze onvergetelijke dag op een feestelijke wijze eindigde.

Op FACEBOOK en op INSTAGRAM zijn leuke filmpjes te zien.
Foto’s van de vrijdagavond zie je HIER!

ZATERDAG; Jeugdvoetbal 4×4, verkleedvoetbal 5×5 en penalties

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jeugdvoetballers. De jeugdteams gingen de strijd met elkaar aan in een 4×4-toernooi, waarbij de verschillende categorieën goed vertegenwoordigd waren. Omroeper Matthieu Visser zorgde voor een feilloze presentatie, terwijl Ingrid Hoekstra en Evelien Attema de standen nauwkeurig bijhielden. Aan het einde van de ochtend werden de winnaars bekendgemaakt en ontvingen een mooi aandenken.

Daarna was het tijd voor de senioren. Spelers en (familie)leden vanaf JO15 konden zich met eigengemaakte teams inschrijven voor een 5×5 en 7×7 verkleedtoernooi en dit resulteerde in allerlei fantastische en bizarre creaties. Helaas staat niet elk team op de foto maar hieronder toch een aardige selectie.

Na de prijsuitreikingen verplaatste de actie zich naar het C-veld, waar een spannende penaltyreeks plaatsvond. Keepers Jesse Jaarsma, Egbert-Jan Panbakker en Nick Teerling stonden bij de senioren paraat om hun doel schoon te houden. En terwijl er bij de jeugd drie winnaars werden gekroond; Finn Kroes, Joey Boomstra, Lucas Hoppinga en Lizz Elkerbout, kon er bij de senioren slechts één winnaar zijn.

Titelverdediger Martijn Homminga slaagde er niet in om bij de laatste drie te eindigen. De uiteindelijke strijd ging tussen Remko Zandberg, Rienk Wijbenga en Jeroen Kuper. Na een spannende reeks ging Jeroen er uiteindelijk met de prijs vandoor en mag hij zichzelf de Penaltykiller 2024 noemen.

Huldiging kampioenen

Het afgelopen seizoen was een buitengewoon succesvol jaar, waarin diverse teams het kampioenschap wisten te veroveren. De teams die deze glansrijke prestatie leverden waren JO12-1, JO15-1, MO13-1 (2x) en JO19-1. De kampioensteams werden nog even extra in het zonnetje gezet en kregen de kampioensschaal overhandigd. MO13-1 leverde meer dan 1 prestatie, zij werden in de tweede fase kampioen, gingen naar de 1e klasse en ook daar werden de meiden kampioen. Reden voor ‘Pake’ om een kleine herinneringsschaal te schenken aan zowel de trainsters, leidsters als speelsters.

Feestzanger Benny Bakker zorgde inmiddels voor een heerlijke feestsfeer op het terras en ‘s avonds ging het dak eraf met de HA24 band. Het was een perfecte afsluiting van de dag, waarin sport en plezier hand in hand gingen.

Op FACEBOOK en op INSTAGRAM zie je filmpjes van de jeugd.

Het verkleedvoetbal van de senioren zie je hier op INSTAGRAM en  hier op FACEBOOK

Foto’s van de zaterdag zie je HIER!

 

ZONDAG; Jeugd- en seniorenkaatsen

Op zondagochtend ging het kaatsen van start, zowel voor de jeugd als voor de senioren. Dankzij de inzet van kaatsvereniging De Eendracht waren er genoeg velden beschikbaar om alle wedstrijden plaats te laten vinden. Het was een prachtige afsluiting van een bijzonder geslaagd weekend vol sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid.

FOTO BOVEN: Winaars bij het jeugdkaatsen waren: Lucas Vlieger en Lucas Hoppinga. De tweede prijs ging naar Jurre Mulder en Kyron Douwsma (niet op de foto)

FOTO ONDER: De winnaars bij het kaatsen vanaf JO15 waren: 1e prijs winnaarsronde: Sipke van der Ploeg (koning), Nick Teerling en Stijn Postmus. 2e Prijs winnaarsronde: Martijn Homminga, Rienk Wijbenga en Edine Outhuyse. 3e prijs winnaarsronde: Willem Zeilmaker, Niels Attema, Jesper Teerling. 1e prijs verliezersronde: Evan van Sertima, Wiepke Zondervan en Meike Homminga. 2e prijs verliezersronde: Sido Smit, Aaron Bouwhuis en Marjan Schuijl.

Meer foto’s van het KAATSEN zie je HIER!

Woord van dank

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de activiteitencommissie, de kantinecommissie, de schoonmakers, kaatsvereniging De Eendracht, In4More, Jumbo, BHV First Aid en al die vrijwilligers die nog één keer alles wisten te geven voor het slagen van dit evenement. Met elkaar en voor elkaar, dat is waar fc Harlingen voor staat!

Sponsoren