Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen simpel langs Black Boys

15-05-2023

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen heeft fc Harlingen in Sneek een ruime zege behaald tegen Black Boys. Het was Wessel Roorda die de wedstrijd eigenhandig binnen een half uur op slot gooide. Zelfs doelman Jesse Jaasma wist te scoren, maar daarover later meer.

De ploeg van trainer Steffen Hansma was naar Sneek afgereisd met Jesse Jaasma, Ivo Wilkeshuis, Youri Bouma, Frank Claasz Coockson, Martijn Homminga, Arjan Outhuyse, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Reinier v/d Stap, Kevin Hoekstra en Wessel Roorda.
Ondanks dat Black Boys vooraf nog niet zeker was van handhaving, bleek dat nergens uit.

Voor aanvang van de wedstrijd toonde tegenstander Black Boys zich van zijn sportiefste kant door een erehaag te vormen voor de kampioenen en werden bloemen overhandigd aan de aanvoerder.

fc Harlingen begon goed, want al na drie minuten was het Wessel Roorda die de gasten op een 0-1 voorsprong zette. fc Harlingen was sterker en kreeg kansen. In de twintigste minuut was het Martijn Homminga die Wessel Roorda goed aanspeelde en hij maakte zijn tweede van de middag. Het was de middag van Wessel, want nog voordat de klok de vijfendertig minuten aangaf, had hij er nog twee inliggen en stond het al 0-4.

De tweede helft startte fc Harlingen met Aaron Bouwhuis in de plaats van Ivo Wilkeshuis. fc Harlingen bleef kansen creƫeren en bracht Jarno Attema, Sander Zeilmaker en Mart Beuker nog voor Kevin Hoekstra, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg. Black Boys had weinig in te brengen, maar wist toch vanuit het niets de 1-4 op het scorebord te zetten.

Toen de scheidsrechter even later een strafschop toekende aan fc Harlingen, was het niet Sander Zeilmaker of Martijn Homminga, maar doelman Jesse Jaasma die achter de bal ging staan en hij maakte de 1-5.

Sander Zeilmaker zette vijf minuten voor tijd de 1-6 eindstand op het scorebord. Weer drie punten voor de kampioen. Door deze overwinning stelde fc Harlingen ook de winst in de 3e periode veilig, maar deze zal, vanwege het kampioenschap, worden doorgeschoven naar De Sweach dat zich plaatst voor play-offs om promotie. Black Boys heeft een wonder nodig om de nacompetitie te ontlopen. Iets wat Nieuweschoot niet meer kan ontgaan. Tijnje degradeert door de puntendeling met Blue Boys dat zelf een groot wonder nodig heeft om rechtstreekse degradatie te ontlopen. In de laatste wedstrijd van dit seizoen speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd tegen THOR. Voor de eindklassering staat er niets meer op het spel, maar zullen de Harlingers absoluut voor de winst willen gaan.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

 

Sponsoren