Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen presenteert nieuwe trainer

17-03-2018

Gerrie Schouwenaar (61) wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van fc Harlingen. Hij volgt hier Duco Mulder op die na het seizoen vertrekt. Zaterdagmiddag werden in de kantine door voorzitter Sandra de Melker en Schouwenaar de contracten getekend.

Schouwenaar voetbalde o.a. bij NFC te Amstelveen, AFC Amsterdam, het Nederlands amateurelftal, AZ en tien seizoenen bij de hoofdmacht van SC Cambuur. Hier sloot hij zijn voetbalcarrière af en koos voor het trainingsvak.
Zijn eerste club als trainer in 1993 was Stiens, later FVC, ONT, Wolvega om ook nog eens commerciële man te worden en assistent interim-trainer bij SC Cambuur. Vervolgens werd hij trainer bij Joure die uit de hoofdklasse gedegradeerd was en 1e klas speelde. Vier jaar later loodste hij de club weer naar de hoofdklasse. Schouwenaar vertrok hierna met Foeke Booij naar Saoedi Arabië om later naar Libië te gaan. Door de oorlog verbleef hij hier maar één jaar. Momenteel traint hij de 4e klasser Steenwijkerwold waar hij tot het einde van het seizoen blijft, om het nieuwe seizoen fc Harlingen te gaan trainen.

Schouwenaar laat weten een liefhebber van voetbal te zijn en graag mag trainen. Hij vindt het belangrijk om eigen jongens eerst een kans te geven. Een jonge ploeg maar wel met de nodige potentie. Zijn visie is om fc Harlingen een stabiele 3e klasser te laten worden, met liefst een plek in het linker rijtje.
Het éénjarig contact gaat in op 1 juli a.s. Verder gaat Schouwenaar nog proberen zoveel mogelijk wedstrijden van zijn nieuwe club te gaan zien.

Foto: Felicitaties tussen Gerrie Schouwenaar en voorzitter Sandra de Melker op de samenwerking (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Sponsoren