Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen pakt volle buit tegen Read Swart

16-04-2024

Zondag heeft fc Harlingen haar ongeslagen thuisstatus na de winterstop behouden dankzij een overwinning op Read Swart. In een af en toe slordige wedstrijd opende de thuisploeg de score. Ondanks een late tegentreffer kwam de zege niet in gevaar.

Opstelling fc Harlingen: Jesse Jaasma, Youri Bouma, Marco de Boer (56′ Jarno Attema), Bas Helfferich, Henk Helmus, Reinier v/d Stap, Mateusz IJpe, Kevin Hoekstra (68′ Sander Zeilmaker), Remko Zandberg, Mart Beuker, Wessel Roorda (56′ Jort Scheffer)

Het was een mooie zonnige zondagmiddag op sportpark Vierkantsdijk toen pupil van de week Danny de Hek de aftrap verrichte van de wedstrijd ( Zie hier hoe Danny het deed ) tussen fc Harlingen en Read Swart uit De Knipe. Hierna was het de thuisploeg die mocht beginnen en direct een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen. Dit bleef echter zonder resultaat.

Het spel was af en toe rommelig en het waren de bezoekers die na een half uur met een splijtende pass opstoomden naar het doel van fc Harlingen en op voorsprong dachten te komen. Deze werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Uit de hierop volgende vrije trap zette fc Harlingen de aanval op en was het Remko Zandberg die de Harlingers op een 1-0 voorsprong zette. Nog geen drie minuten werd de volgende goede aanval door Mart Beuker prima afgerond en stond het 2-0. Read Swart kreeg nog een vrije trap. Echter had doelman Jesse Jaasma hier geen problemen mee.

Direct na de pauze zette Read Swart direct druk op de Harlinger defensie. Die liet zich echter niet gek maken. De tweede helft was tien minuten onderweg toen Remko Zandberg de bal op doel schoot. Het leek een simpele bal voor de Knypster doelman. De bal stuiterde echter raar op en belandde toch tegen de touwen en zo stond de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. De gasten gaven de moed niet op en probeerden nog wel een doelpunt te forceren. Dit lukte uiteindelijk in de negentigste minuut, waardoor de eindstand op 3-1 kwam en fc Harlingen voor de achtste thuiswedstrijd op rij ongeslagen bleef.
Recap van de wedstrijd zie je hier

Alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Dorus Breidenbach, zie je: HIER

Volg ons en blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Sponsoren