Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen pakt volle buit in slotfase

05-03-2024

Afgelopen zondag stond voor fc Harlingen 1 de lange rit naar Noordwolde op het programma. Daar werd gespeeld tegen Olyphia. Onder een stralend voorjaarszonnetje betraden Jesse Jaasma, Bas Helfferich, Henk Helmus, Youri Bouma, Reinier v/d Stap, Arjan Outhuyse, Mateusz IJpe, Kevin Hoekstra, Remko Zandberg, Wessel Roorda en Mart Beuker het veld. fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd, want in de beginfase waren er al kansjes om de score te openen, echter werd het niet ├ęcht gevaarlijk voor de doelman van Olyphia.

Naarmate de eerste helft vorderde werd veelvuldig de lange bal gehanteerd en gebeurde er in de beide deelgebieden weinig spectaculairs.
Met een 0-0 stond werden de kleedkamers opgezocht.

fc Harlingen startte de tweede helft met Jort Scheffer voor Youri Bouma die met een blessure de strijd moest staken. Een kwartier na rust was het de ploeg uit Noordwolde die de voorsprong pakte. De Harlingers gingen echter niet bij de pakken neerzitten en gingen voor de punten. Met nog zo’n twintig minuten op de klok kwamen Daan Mulder en Sander Zeilmaker in het veld voor Mart Beuker en Kevin Hoekstra. Het was Sander Zeilmaker die niet veel later met een hard schot de stand gelijk trok.

fc Harlingen wilde meer en vijf minuten voor tijd was het Remko Zandberg die eenvoudig vrije trap mocht nemen. Het schot werd in eerste instantie gekeerd door de doelman, maar de bal kwam voor de voeten van Wessel Roorda en hij zorgde voor de 1-2. Drie belangrijke punten voor fc Harlingen, want de onderlinge verschillen zijn klein en om ‘veilig’ te spelen, zijn er nog wel een aantal punten nodig.
Zondag een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dan komt het elftal van Gorredijk op bezoek op sportpark Vierkantsdijk.

Meer nieuws? Volg de socials:

Sponsoren