Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen pakt belangrijke punten in Beetsterzwaag

20-03-2023

Zondag bezocht fc Harlingen het sportpark De Boskfinnen in Beetsterzwaag waar het de strijd aanging tegen vv De Sweach. In een wedstrijd met stevige duels die tot het einde spannend bleef nam fc Harlingen de drie punten mee naar huis.

Aangekomen in Beetsterzwaag bleek dat het veld er niet bepaald als een biljartlaken bij lag en ook dit zou het voetbal niet makkelijker maken. Jesse Jaasma stond weer op zijn vertrouwde plek onder de lat. Hij werd vandaag defensief geassisteerd door: Youri Bouma, Marco de Boer, Martijn Homminga en Imro Schouwenaar. Arjan Outhuyse, Mateusz IJpe en Reinier v/d Stap bewaakten het middenveld. Remko Zandberg was weer terug voorin en stond daar samen met Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra.

Het eerste kwartier was het nog een beetje aftasten, maar zoals gezegd waren er stevige duels en veel overtredingen en hier had de scheidsrechter wel wat eerder tegen op kunnen treden. De Sweach had achterin de boel goed dichtzitten en dus lastig doorheen te komen. De grootste kans aan Harlinger zijde was na ruim een half uur spelen. Een goede actie van Arjan Outhuyse bracht de bal bij Sander Zeilmaker die uithaalde en de lat raakte. Bijna de voorsprong voor de gasten dus maar het bleef tot de rust 0-0.

fc Harlingen begon ongewijzigd aan de tweede helft en kwam tien minuten later op voorsprong. Na een overtreding op Sander Zeilmaker kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop toekennen. Sander ging zelf achter de bal staan en faalde niet. fc Harlingen dus op een 0-1 voorsprong. Er kwamen meer kansen, want na een uurtje spelen was er weer een grote kans voor fc Harlingen, maar deze kon door De Sweach nog net tot hoekschop worden gedegradeerd. Ook De Sweach kreeg een heel grote kans, maar het was Martijn Homminga die redding bracht op de doellijn en daarmee de gelijkmaker voorkwam. Er werd een dubbele wissel doorgevoerd door de Harlingers. Frank Claasz Coockson en Wessel Roorda werden in het veld gebracht voor Kevin Hoekstra en Arjan Outhuyse.

Ondanks de voorsprong moest fc Harlingen achterin af en toe alle zeilen bijzetten, omdat De Sweach er toch een aantal keren gevaarlijk uitkwam. fc Harlingen moest in de slotfase met tien man verder, nadat Marco de Boer voortijdig de kleedkamer op mocht zoeken (twee keer geel). De sfeer werd er hierna niet gezelliger op in Beetsterzwaag en de thuisploeg mocht van geluk spreken dat zij de wedstrijd wél met elf man konden voltooien, want Wessel Roorda stuurde in de slotfase Remko Zandberg weg en hij ging alleen op de keeper af waarna een Sweachster aan de noodrem trok en hiervoor (slechts) een gele kaart kreeg. Er volgden nog een aantal zenuwslopende minuten, want de klok liep al aardig richting vier uur en men begon zich af te vragen hoe lang de scheidsrechter door liet spelen.

Vlak voordat de klok viermaal sloeg, maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en kon fc Harlingen drie punten bijschrijven. Drie belangrijke punten ook, want directe concurrent Nieuw-Roden liep tegen een nederlaag op en dus staan de Harlingers nu aan kop en twee punten ‘los’.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Volgende week speelt fc Harlingen weer een thuiswedstrijd. Dan komt Nieuweschoot op bezoek dat ook drie belangrijke punten pakte, maar dan in de strijd om degradatie te ontlopen.

 

Volg onze socials voor meer nieuws en mis niks!

 

Sponsoren