Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen organiseert 40ste Havenstad zaalvoetbaltoernooi

21-12-2022

Een niet weg te denken traditie op oudejaarsdag
Na twee jaar uitstel door de pandemie kan zaterdag 31 december 2022 eindelijk voor de 40ste keer het Havenstadtoernooi gehouden worden, in de Waddenhal, aanvang 10.00 uur. Men staat stil bij dit bijzondere sportevenement wat voor vele supporters, familieleden, vrijwilligers, sponsors en sporters inmiddels een vast onderdeel van de oudejaarsdag is geworden.

Eregasten
Talloze mensen hebben zich tijdens deze edities ingezet om dit toernooi succesvol te laten verlopen. In het bijzonder wil de organisatie een aantal eregasten of de kinderen van deze leden bedanken. Dit zijn: Wiebe van Dijk, Rob van Raalte, Jan Helvrich, Age Tichelaar, Jelmer van der Hoek, Jan Teensma, Aby Speckman, Jan van der Heide, Guus & Janneke van Hurck, Folly Bijlsma, Jacob Twyntig, Geert Lindeboom, Jan van Houten, Jaap Kraak, Henk Swart, Albert Töpfer, Joop van der Ven en Johan Schikker. Mede dankzij hun belangeloze en tomeloze inzet is dit een succesvol toernooi geworden. De huldiging vindt plaats voor de finale van het jeugdtoernooi om 14:30 uur.

Het toernooi
Naast de gebruikelijke acht seniorenteams zijn er ook weer zes jeugd JO11 teams te bewonderen op dit toernooi (in de ‘kleine’ hal). In 2019 won het Regio Team in een zinderende finale van Wiron. Bij de jeugd won sc Berlikum de finale van AVC. Men is benieuwd wie de opvolgers van deze kampioenen gaan worden. De jeugdwedstrijden starten om 12.00 uur in de ‘kleine’ hal.

Dit jaar is het de organisatie wederom gelukt om een sterke bezetting te krijgen. Naast de vaste teams zoals fc Harlingen, AVC, Zeerobben, Regio Team en de twee ploegen ‘van over de dijk’ Wiron (Den Oever) en Flevo (Middenmeeer) is de organisatie er trots op dat zij de gerenommeerde zaalvoetbalvereniging Avanti (Stiens) als nieuwkomer mogen verwelkomen. Mulier is terug van weggeweest en zijn gelukkig weer van de partij. Het seniorentoernooi start om 10:00 uur met de wedstrijd fc Harlingen – Avanti.

Uitnodiging
Iedereen is uitgenodigd om op oudejaarsdag een kijkje te komen nemen in de hal en dit jubileum mee te komen vieren. Na de tijd is er livemuziek met Wietse en een verloting met mooie prijzen.

Poule-indeling senioren: start 10.00 uur

Poule A:
fc Harlingen – Avanti – Regio Team – Flevo Middenmeer

Poule B:
AVC – Mulier – Zeerobben – Wiron Den Oever

 

Poule-indeling junioren: start 12.00 uur

Poule A:
fc Harlingen 2 – sc Franeker – fc Dronrijp

Poule B:
Zeerobben – AVC – fc Harlingen 1

Sponsoren