Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen ontvangt Read Swart en Pupil van de Week Danny de Hek trapt af!

10-04-2024

Na twee uitwedstrijden op een rij, speelt fc Harlingen zondag weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander deze middag is Read Swart uit De Knipe. Op negentien november troffen beide ploegen elkaar voor het eerst en dat was direct een historische. Niet zozeer vanwege de uitslag, maar meer vanwege het feit dat de scheidsrechter in de slotfase het publiek wegstuurde.

Read Swart draait een goed seizoen en staat in de subtop. Van de afgelopen tien wedstrijden werd er slechts eentje verloren. Afgelopen week werd er nog met 3-0 gewonnen van Akkrum. Zondag zullen ze zich bij een zege steviger in de subtop kunnen nestelen. Fc Harlingen kreeg afgelopen zondag genoeg kansen om de score te openen tegen vv Oerterp 1 maar paal, lat en keeper stonden meermaals in de weg. Uiteindelijk wist de thuisploeg met 4-0 te winnen.

fc Harlingen zal zich zondag de kaas niet van het brood willen laten eten aangezien ze al zeven thuiswedstrijden op een rij ongeslagen zijn. Bovendien heeft het nog een aantal punten nodig om boven de streep te eindigen en zal er dus alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden. Uiteraard is iedereen weer van harte welkom voor de support en laten we hopen dat het aanwezige publiek deze keer wél tot het eindsignaal mag blijven staan. Pupil van de Week Danny de Hek mag om 14 uur aftrappen, wedstrijdsponsor is Nico Beuker Consultacy en direct na de wedstrijd is er een afterparty in de ‘derde helft’ met live-muziek van niemand minder dan Sipke de Boer!

Pupil van de Week; Danny de Hek

Danny de Hek is 10 jaar oud en zit op de Bolder in Franeker. Hij zit nu zo’n drie jaar op voetbal bij fc Harlingen. Zijn eerste voetbalwedstrijd weet hij zich nog goed te herinneren, wat vond hij dat spannend! Maar inmiddels heeft hij zijn draai gevonden en speelt hij in de JO10 voorin zodat hij lekker veel doelpunten kan maken. Youri Bouma is zijn trainer en dat vindt Danny hartstikke leuk. “Hij doet de training supergoed en we leren veel van hem. Maar ook onze leider Peter is goed want hij weet mij altijd weer op het goede plekje te zetten. Ja ik zit in het leukste en gezelligste team van fc Harlingen. Voetballen is mijn passie en in mijn vrije tijd ben ik ook vaak een balletje aan het trappen” aldus Danny. Als we Danny vragen wat zijn favoriete eten is laat hij weten: “Voor pizza’s mag je mij midden in de nacht wakker maken!” Heel veel plezier zondag Danny!

PROGRAMMA zondag 14 april

THUIS:
12.00 uur fc Harlingen 2 – FC Burgum 1
14.00 uur fc Harlingen 1 – Read Swart 1
15.45 uur live-muziek m.m.v. Sipke de Boer

UIT:
10.30 uur Warga 3 – fc Harlingen 3
12.45 uur LSC 1890 5 – fc Harlingen 4

Sponsoren