Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen ontvangt Gorredijk en Pupil van de Week Rohan Stellingwerf trapt af!

07-03-2024

De Gordyksters staan momenteel tweede en zijn, samen met Drachten, verwikkeld in een kampioensstrijd en zullen er alles aan doen om zondag de punten mee naar huis te nemen. Tijdens de eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen was fc Harlingen, ondanks een razendsnelle openingstreffer, kansloos.

Maar dat zegt nog niks. In de thuiswedstrijd tegen Olyphia verloor fc Harlingen met 2-5 terwijl afgelopen zondag tijdens de returnwedstrijd in Noordwolde fc Harlingen als winnaar van het veld liep. Het spektakel begon pas tijdens de tweede helft, waar fc Harlingen in eerste instantie op een 1-0 achterstand kwam. Maar de Harlingers gingen niet bij de pakken neerzitten en met nog zo’n twintig minuten op de klok was het Sander Zeilmaker die met een hard schot de stand gelijk trok. fc Harlingen was uit naar meer en vijf minuten voor tijd was het Wessel Roorda die de bal het laatste zetje gaf na een vrije trap van Remko Zandberg. Drie belangrijke punten voor fc Harlingen, want de onderlinge verschillen zijn klein en om ‘veilig’ te spelen, zijn er nog wel een aantal punten nodig.

fc Harlingen zal zondag daarom haar sportieve revanche willen halen tegen Gorredijk. Na de winterstop won Gorredijk alle vier de gespeelde wedstrijden en verloor voor het laatst in november. fc Harlingen pakte zeven punten na de winterstop. Zal dit aantal zondag op tien komen of boekt Gorredijk de vijfde zege op rij? Wedstrijdsponsor is Justin de Jong Installatietechniek en Pupil van de Week Rohan Stellingwerf mag om 14.00 uur aftrappen. Het weer belooft mooi te worden en publiek is meer dan welkom.

Pupil van de Week; Rohan Stellingwerf
Hoi, mijn naam is Rohan Stellingwerf, ik ben 9 jaar en zit op de st. Michaelschool. Sinds 2 jaar zit ik op voetbal bij fc Harlingen omdat mijn vader altijd bij Harlingen heeft gevoetbald en ik het hier superleuk vind (en ik niet bij de groene bende wil voetballe 🫢😉).

Ik zit in de JO10-1 en ben verdedigende middenvelder. Mijn favoriete club is Feyenoord en Cambuur. Beste speler vind ik Santiago Gimenez, positie middenvelder. Pannenkoeken met spek en kaas van mama vind ik het lekkerste eten. Youri ‘kikker’ Bouma is mijn favoriete speler bij fc Harlingen en hij is ook nog eens mijn trainer en leider. Het is altijd leuk en gezellig bij fc Harlingen en ik kan met mijn vrienden voetballen. Mijn droom is; Als Feyenoord wint, naar de bekerfinale gaan en dan in de line up samen met Santi hand in hand……

Nou Rohan, eerst a.s. zondag maar in de line-up bij de wedstrijd van fc Harlingen 1 – Gorredijk 1. Als jij het goede voorbeeld geeft door het eerste doelpunt te scoren, dan komt de rest ook vast en zeker goed! Heel veel plezier zondag!

PROGRAMMA ZONDAG 10 MAART:

THUIS:
12.00 uur fc Harlingen 2 – ONB 2
14.00 uur fc Harlingen 1 – Gorredijk 1

UIT:
11.00 uur Akkrum 3 – fc Harlingen 4
12.30 uur Beetgum 1 – fc Harlingen 3

Sponsoren