Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen ontvangt De Sweach en Pupil van de Week Anne-Jeppe trapt af!

05-05-2022

Aanstaande zondag komt het elftal van De Sweach op bezoek op ons sportpark Vierkantsdijk. De ploeg uit Beetsterzwaag is de laatste weken behoorlijk gedaald op de ranglijst en staat momenteel op een tiende plaats. Na vier nederlagen op rij zal het elftal met een overwinning het seizoen nog enigszins kleur willen geven, dus zal men vol aan de bak moeten.

fc Harlingen 1 was afgelopen weekend een ronde vrij, vanwege het oneven aantal teams in de groep. Twee weken terug werd Boornbergum met 7-1 terug naar huis gestuurd. Mede hierdoor doen onze jongens nog volop mee om de derde plaats. Nu de koplopers punten morsen en de concurrentie de punten blijft verzamelen, zal dit nog een spannende strijd gaan worden. Aan de inzet ligt het de laatste weken niet, dus als men dat vasthoudt, zijn we al een heel eind op weg. Uiteraard hopen we dat er weer veel supporters langs de lijn staan ter ondersteuning.
De wedstrijdsponsor is Kamsma Schoenen en Pupil van de Week Anne-Jeppe mag om 14.00 uur de wedstrijd aftrappen.

Anne-Jeppe, centrale verdediger, is 11 jaar en zit in groep 7 van het IKC Prins Johan Friso. Hij voetbalt nu al 5 jaar bij fc Harlingen waar hij het erg naar zijn zin heeft. Helemaal leuk is dat een aantal van zijn vrienden ook hier zijn komen voetballen. Hij mag zondag 8 mei 2022 aftrappen bij de wedstrijd fc Harlingen 1 – De Sweach 1

Anne-Jeppe heeft in de afgelopen vijf jaar een enorme groei doorgemaakt, niet alleen in het spel, het team maar ook persoonlijk. Anne-Jeppe zijn moeder laat weten: “Het is superfijn, zo’n vangnet om je heen te hebben zoals bij fc Harlingen en dan ook de kans te krijgen om jezelf te ontwikkelen en bewijzen. Die rust en ruimte hebben hem geholpen om van een stille voetballer te veranderen in een krachtige betrokken teamspeler.

Trainer Hessel heeft Anne-Jeppe aanvoerder gemaakt omdat hij hem een positieve drijvende kracht vindt. “Met trots draag ik de aanvoerdersband en verzorg ik de warming-ups van ons team JO11. Ik pep ze op, moedig ze aan en stuur ze aan in het veld. Best wel tof eigenlijk!” aldus Anne-Jeppe. Moeders laat tot slot nog weten: “Wat het zo leuk maakt om bij fc Harlingen te voetballen is natuurlijk het voetballen zelf maar ook de gelijke kansen, gaat het even niet zo lekker nou dan volgende keer beter en het voelt ook wel als één grote voetbalfamilie.

Mijn favorieten zijn…
Eten: pizza, patat, pannenkoeken al lust ik ook graag spinazie en hamburgers.
Trainer/leider: Hessel en Youri
Voetbalclub(s): Feyenoord, Cambuur al sluit ik sommige andere toppers ook nog niet uit.
Huisdier(en): katten.
Films: Marvel.
Vrije tijd: voetballen met mijn vrienden en films kijken.

Ik vind het een eer om pupil van de week te mogen zijn!

Mis niks en volg ons via de socials:

Sponsoren