Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen onderuit tegen Langweer

16-12-2019

fc Harlingen onderuit tegen Langweer

fc Harlingen 1 is er in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. Tegen Langweer ging het elftal van trainer Gerrie Schouwenaar met 1-2 onderuit. Foto’s D. Breidenbach.

Langweer had een emotioneel zware week achter de rug nadat de moeder van twee spelers overleed. Uitgerekend deze jongens scoorden beide doelpunten en namen eigenhandig de punten mee naar het watersportdorp.

Voor fc Harlingen verschenen Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Mateuz IJpe, Yuri Riemersma, Sjouke Bootsma, Arjan Outhuyse, Imro Schouwenaar, Nick v/d Kooi, Fabian Donderwinkel en Remko Zandberg aan de aftrap. Nadat er om twee uur werd afgetrapt, was de eerste goede kans van de wedstrijd voor fc Harlingen. Fabian liep bij z’n man weg, maar waar iedereen al op een doelpunt rekende, raakte hij de paal. Het waren de gasten die halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen toen uitgerekend Jan Bauke Faber keeper Egbert-Jan in de korte hoek verraste en Langweer op een 0-1 voorsprong zette.

In de 35e minuut was er goedlopende aanval van fc Harlingen. Fabian gaf de bal voor en daar stond Remko die de 1-1 tegen de touwen kopte. Vlak voor rust kwam fc Harlingen nog goed weg. Een vrije trap van Langweer werd gepareerd door Egbert-Jan waarna de rebound maar net over het doel ging.

fc Harlingen wisselde na de rust. Nick bleef achter in de kleedkamer en voor hem kwam Jesse Mulder. fc Harlingen kwam na vijf minuten opnieuw goed weg toen een speler van Langweer de bal verkeerd raakte en een kans om zeep hielp. Na een klein uur kregen de gasten een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Achter de bal stond Aurelius Faber. Hij knalde de bal via de onderkant van de lat precies over de doellijn en zette daarmee de 1-2 op het scorebord. Met nog twintig minuten op de klok werden Yuri en Arjan naar de kant gehaald voor Martin van Andel en Bas Helfferich. Langweer kreeg de betere kansen, maar fc Harlingen bleef met het nodige geluk overeind. Sjouke was in de slotfase nog het dichtst bij een gelijkmaker, maar zijn inzet ging net naast.

fc Harlingen 1

Het was van Harlinger zijde niet goed genoeg en voor Langweer een verdiende overwinning, waardoor een emotionele week een gouden randje kreeg. Voor fc Harlingen staat het eerstvolgende competitieduel gepland op zondag 26 januari. Dan speelt men in Joure tegen sc Joure.

Sponsoren