Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen nipt onderuit tegen koploper

05-02-2024

Zondag is fc Harlingen er niet in geslaagd om een punt uit het vuur te slepen in de wedstrijd tegen koploper Drachten. Ondanks een ijzersterke tweede helft, bleek de Drachtster doelman niet te passeren en eindigde de wedstrijd in 1-0.

Vorige week kampte fc Harlingen nog met personele problemen, maar gelukkig waren Wessel Roorda en Reinier v/d Stap weer terug in de basis. Jesse Jaasma verdedigde het doel en werd in de defensie geassisteerd door Youri Bouma, Jens van Sluis, Bas Helfferich en Reinier v/d Stap. Op het middenveld: Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg en voorin startten: Wessel Roorda, Mart Beuker en Kevin Hoekstra.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor fc Harlingen, maar helaas ging deze inzet voor het doel langs. Het was de ploeg uit Drachten die halverwege de eerste helft de 1-0 maakte. Vlak voor rust kreeg fc Harlingen een grote kans op de gelijkmaker, maar de Drachtster doelman verdedigde het doel uitstekend en reageerde alert. Met een kleine achterstand zocht fc Harlingen de thee op.

Na de pauze ging fc Harlingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Bas Helfferich viel nog geblesseerd uit, maar werd prima vervangen door Daan Mulder. fc Harlingen bleef de druk opvoeren en speelde een goede tweede helft, maar kwam niet tot scoren. Dat lukte Drachten nog wel bijna een keer, maar Daan Mulder redde uitstekend op de doellijn. Helaas voor fc Harlingen viel de verdiende gelijkmaker niet en bleef het 1-0. Hierdoor blijft Drachten meedoen om de prijzen en zit fc Harlingen in de grote middenmoot. Zaak is om de komende weken punten te pakken, want dan spelen onze jongens tegen een aantal directe concurrenten. Zo is er volgende week de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens dat één punt achter fc Harlingen staat, maar daarover later meer.

Volg fc Harlingen ook op de socials en mis niks!

Sponsoren