Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen moet de punten aan Irnsum laten

06-05-2019

fc Harlingen moet de punten aan Irnsum laten.

Opnieuw wist fc Harlingen 1 de broodnodige punten niet hier in Harlingen te houden. Een ook niet geweldig spelend Irnsum was te sterk en wist door een paar mazzel doelpunten de winst naar zich toe te trekken. Pupil van de week, Gijs van der Meijden, gaf wel het goed voorbeeld maar het werd niet opgevolgd.

Irnsum startte wel goed aan de wedstrijd, binnen twee minuten kreeg de rechtsachter een dot van een kans, hij schoot gelukkig voor de thuisclub hoog over. Even later was het doelman Egbert- Jan Panbakker die vakkundig redde op een laag ingeschoten bal. Irnsum bleef de sterkere ploeg mede door de vele foute passes van de thuisclub. In de 12e minuut werd er een overtreding gemaakt op Remko Zandberg. Hij nam zelf de vrije trap die echter door de keeper werd gepakt. Uit een corner werd de tegenstander wel weer gevaarlijk met al die lange mensen maar doelman Panbakker redde. fc Harlingen wist geen vuist te maken en waren in de duels ook te lief en de goede eind pass ontbrak steeds. Irnsum doelman Tiemersma kon een goede voorzet van Bas Helfferich niet onder controle krijgen, maar Arjan Outhuyse kwam net te laat. Ook kreeg de thuisclub een aantal corners die niets op leverden. Na een klein half uur is er eindelijk een goed Harlinger aanval en krijgt Remko een vrije schiet mogelijkheid, hij doet dat ietswat te wild en de bal gaat over. In de 36e minuut valt dan de 0-1 en die kwam letterlijk uit de lucht vallen. De bal verdween via een fc Harlinger verdediger en even toucheren van Irnsum speler Frank Vermeulen via de binnenkant paal in het doel. Hierna was er na een goede voorzet van Martin van Andel een kleine mogelijkheid voor Sjouke Bootsma. De spelers van de thuisclub werkten enorm hard, maar de passes bleven te onzuiver om gevaarlijk te worden. De rust brak aan met 0-1 voorsprong voor Irnsum.

Irnsum begon de tweede helft met de wind in de rug en meteen moest Mateusz Ype de bal weg koppen, hij kwam in botsing met een collega verdediger, maar kon verder spelen. In de 50e minuut ontstond er na een corner een echte scrimmage voor het fc Harlinger doel . De verdedigers slaagden er niet in de bal weg te werken en via het been van een verdediger kwam, door dat eigen doelpunt, Irnsum op een 0-2 voorsprong. Even leek het erop dat de aansluitingstreffer er zou komen. Goed doorzetten van Sjouke bracht Arjan in balbezit, deze zette prima voor maar die voorzet werd door fc Harlingen gemist. Na een uur spelen wisselde trainer Gerrie Schouwenaar drie spelers tegelijk. Gewisseld werden Martin van Andel, Jesse Mulder en aanvoerder Frank Claasz Coockson. Voor hen kwamen Niels Vlottes, Siefko Jager en Jurjen Breimer in de ploeg. Zij brachten wel meer evenwicht in het team. Vooral Siefko ging voorop in de strijd en er kwamen wat mogelijkheden voor de ploeg. Patrick van der Waard ging op het middenveld spelen, maar werd helaas te weinig aangespeeld. Een goed pass van Remko zette Arjan alleen voor de keeper, hij aarzelde even en zo kon de keeper ten koste van een lichte blessure redden. Ja en als dan zelf niet scoort, dan doet de tegenpartij dat vaak wel. Een lange bal vanuit de Irnsummer achterhoede belandde tussen Mateusz, doelman Panbakker en spits Julius Huistra in en met wat geluk belandde de bal voor zijn voeten zo kon hij de bal van dichtbij in het lege doel schuiven, 0-3. Jari Lemmers speelde deze middag als rechts achter een prima partij, aan hem heeft het niet gelegen. Vlak voor afloop wist fc Harlingen toch de ere treffer te maken. Het was Arjan die na een mooie steekpass keurig de 1-3 scoorde. De thuisclub had uit deze wedstrijd wat meer moeten halen.

Opstelling fc Harlingen: Egbert- Jan Panbakker, Bas Helfferich, Patrick van der Waard, Mateusz Ype, Jari Lemmers, Jesse Mulder ( Niels Vlottes ), Frank Claasz Coockson ( Siefko Jager ), Martin van Andel ( Jurjen Breimer ), Remko Zandberg, Arjan Outhuyse.

Sponsoren