Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen moest streekderby tegen SC Franeker winnen…

29-11-2021

En wéér hebben we te maken met nieuwe Corona regels… hoe loopt de competitie af? Dat weet op dit moment niemand nog. Wat we wel wisten, er moest afgelopen zaterdag gewonnen worden tegen Franeker JO17-2 om die eerste plaats te behouden. De week daarvoor hadden de jongens 2 punten laten liggen in Burgum. Daar werd het 1-1 tegen FC Burgum JO17-2. Daardoor staat de nummer 2 Akkrum nog maar 1 puntje verwijderd van ons. Stel dat alles stil gelegd gaat worden…dan zijn we in ieder geval op papier kampioen!

Om 13:00 uur werd zaterdag het startsein gegeven door scheidsrechter Hilko Mulder en de opdracht was simpel, probeer de Franekers vast te zetten. En dit lukte de jongens aardig! Maar voordat het eerste doelpunt viel duurde het even. Moet ook gezegd worden dat de keeper van Franeker een aardige sta-in-de-weg was voor de Harlingers.

Na een kwartiertje spelen was daar de eerste treffer voor fc Harlingen, gemaakt door Luuk. Daarna gebeurde er eigenlijk vrij weinig waardoor beide teams met deze stand gingen rusten.

De tweede helft ging van start en binnen 10 minuten werd er tweemaal gescoord, Inrique en middels een penalty Luuk, en staat de 3 – 0 op het scorebord. Niks aan de hand zou je zeggen maar daar dacht onze keeper Nick anders over. Hij moest vast gedacht hebben, ik vien het oek su sneu voor die Klokkedieven, en op miraculeuze wijze (of noem je dat tegenwoordig matchfixing? of was het een eigen goal?) scoren de Franekers en wordt het 3 – 1. Dan voel je toch weer even die spanning. Heel even maar want door een een wereld actie van Thijmen werd het 4 – 1 en daarna zorgde diezelfde Thijmen ook voor de 5-1. Als afsluiter maakte Keaton de 6 – 1.

We staan bovenaan met 1 puntje meer als Akkrum. Het is nu afwachten wat er besloten word door de KNVB want wanneer je niet mag trainen, wordt het moeilijk om wedstrijden te blijven spelen. Het zouden er nog 3 moeten zijn. Drie uitwedstrijden tegen vv Sneek Wit Zwart JO17-2,  Noordbergum JO17-1 en SJO Warga WWS JO17-1…. we wachten maar af.

Sponsoren