Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen moeizaam langs vv Tijnje

14-03-2023

De meeste velden waren dit weekend onbespeelbaar, maar de wedstrijd tussen fc Harlingen en vv Tijnje kon doorgaan. In een niet al te beste wedstrijd wisten de Harlingers met veel moeite drie punten bij te schrijven. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van Sipko van Sluis. De vader van speler Jens van Sluis die onlangs plotseling overleed. Foto’s: D. Breidenbach.

Hierna was het de eer aan pupil van de week Lucas Hoppinga om de officiĆ«le aftrap te verrichten en eerlijk is eerlijk…. hij rondde fraai af.

Hierna klonk rond twee uur het startsein voor de wedstrijd. Na een klein kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Imro Schouwenaar plukte de bal uit de lucht en gaf deze mee aan de vrijlopende Wessel Roorda. Die vond op zijn beurt Sander Zeilmaker en hij was het die de 1-0 maakte.

Net als in de eerdere wedstrijd dit seizoen kwam Tijnje er ook regelmatig gevaarlijk doorheen en kwam tien minuten later bij de eerste de beste aanval op gelijke hoogte. Vijf minuten later was het opnieuw Sander Zeilmaker die het doel trof door de bal hard in de kruising te jagen: 2-1.

Lang kon fc Harlingen niet van deze voorsprong genieten, want toen drie minuten later een speler van Tijnje helemaal vrij kwam te staan op rechts gaf hij de bal voor en kon deze van dichtbij worden binnengeschoten en was de stand alweer gelijk. Na ruim een half uur spelen leek het wel een schiettent op het doel van Tijnje en was het uiteindelijk de inzet van Sander Zeilmaker die over de doellijn ging en hij met een onvervalste hattrick fc Harlingen voor de derde keer op voorsprong zette. De 3-2 was tevens de ruststand.

De thuisploeg begon ongewijzigd aan de tweede helft, maar moest wel scherp blijven. Na een klein uur kwam Aaron Bouwhuis in het veld voor Mateusz IJpe. Een vrije trap van Tijnje leverde gevaar op, maar doelman Jesse Jaasma stond op de juiste plek. Ook fc Harlingen kreeg nog een kans, nadat de doelman van Tijnje de bal niet goed wegwerkte, maar de scherpte ontbrak om alsnog te scoren.

Iets wat na ruim een uur wel lukte toen de doelman een schot van Imro Schouwenaar niet onder controle kreeg en de 4-2 op het scorebord stond. Een kwartier voor tijd vonden de gasten de aansluiting weer. Nadat fc Harlingen slecht of eigenlijk niet verdedigde kon de speler van Tijnje vrij binnenschieten en was de stand 4-3.

De gasten roken dat er wel wat te halen viel en kwamen er toch gevaarlijk door. Jesse Jaasma bracht nog redding bij een goede kans voor Tijnje en dus moest fc Harlingen nog wel even scherp blijven achterin. Met nog een minuut of tien te spelen werden Jarno Attema, Daan Mulder en Mart Beuker nog ingebracht voor Imro Schouwenaar, Wessel Roorda en Arjan Outhuyse. En in de slotfase gebeurde het dan toch. Tijnje kwam er weer gevaarlijk door kwam opnieuw op gelijke hoogte. Althans….. dat dachten ze, maar de Harlinger grensrechter stond met de vlag omhoog, omdat hij buitenspel had geconstateerd. De scheidsrechter nam dit over en keurde het doelpunt af. Frustratie bij Tijnje en opluchting bij fc Harlingen. Eindstand dus 4-3. Drie punten bijschrijven en de rest maar snel vergeten.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Volgende week wacht de ontmoeting in Beetsterzwaag tegen De Sweach. Ook dat is een lastige tegenstander en dus is fc Harlingen alvast gewaarschuwd.

Sponsoren