Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17 winnaar in boeiende stadsderby

14-12-2023

Het is een drukke week voor de meiden van onze MO17-1. Afgelopen weekend kwam de koploper op bezoek en komende zaterdag is de laatste thuiswedstrijd tegen Terschelling en staat er ook nog een teamuitje op het programma. Gisteravond speelden de meiden ook al een thuiswedstrijd en niet zomaar eentje, maar de stadsderby tegen de groen-witten van Zeerobben en het zou er eentje worden die de meiden zich nog lang zullen herinneren.

Niet iedereen kon er deze avond bij zijn, dus werden Kirsten en Sophia gevraagd net als Britt E. die al vaker heeft bewezen een prima aanvulling op dit team te zijn. Verder stond Sanne weer onder de lat en maakten Marije, Yalenka, Denise, Tiffany, Jaylin en Britt B. onder aanvoering van Mila het team compleet.

Mila kreeg al snel de kans om de score te openen, maar de keepster van Zeerobben had een prima redding. Toen Mila vijf minuten later weer voor de keepster opdook, was ze haar te slim af en zette de meiden op een 1-0 voorsprong. Zeerobben wilde deze derby ook graag winnen en zocht de aanval, maar Yalenka, Denise en Marije verrichtten achterin goed werk en ook Britt E. was niet bang om de duels aan te gaan. Na een half uur wist Zeerobben vanuit een hoekschop op gelijke hoogte te komen. Voor de meegekomen supporters was het een mooie wedstrijd, want er waren kansen aan beide kanten. Het was Zeerobben dat een paar minuten voor rust met een schot van afstand op 1-2 kwam en dus keerden onze meiden terug naar de kleedkamers met een kleine achterstand.

Na de rust gingen de meiden op zoek naar een gelijkmaker. Sophia verraste haar tegenstander op snelheid en zag Jaylin al vrijlopen. De voorzet was goed, het schot ook, maar de reactie van de keepster was niet minder en dus bleef het 1-2. Beide ploegen zochten naar een opening en het was Zeerobben dat opnieuw vanuit een hoekschop scoorde: 1-3. Onze meiden gingen echter niet bij de pakken neerzitten en het was Tiffany die de kans kreeg om een doelpunt te maken, maar opnieuw stond de keepster in de weg.

Nadat Jaylin een lange bal aannam, stormde ze op het doel af en scoorde heel beheerst de 2-3. Er was nog tijd genoeg en de meiden wilden meer, maar moesten er achterin goed op letten niet nog een tegentreffer te incasseren. Jaylin ontsnapte opnieuw aan de aandacht van haar tegenstander en bracht de stand op 3-3. Met nog tien minuten op de klok brak een spannende slotfase aan. De meiden achterin voelden de druk en ook Sanne verrichtte een aantal belangrijke reddingen. Vlak voor tijd weer een goede aanval van de meiden waarbij Jaylin weer het eindstation was en de 4-3 tegen de touwen schoot. Gescoord werd er daarna niet meer en daarmee zette de meiden een heel knappe prestatie neer. Winnen is altijd mooi, maar deze was wel erg lekker.

Zaterdag dus de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan komt Terschelling op bezoek en als de meiden dan in dezelfde flow zitten als gisteravond, blijven de punten aan de vaste wal.

Sponsoren