Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17 strijdend onderuit tegen Beetgum MO17

07-09-2023

De vakantie zit erop en langzaam maar zeker beginnen de competities weer. Voor de meiden van onze MO17 betekende dit een uitwedstrijd in Beetgum. Op verzoek van de tegenstander werd deze, vanwege hun dorpsfeest, niet afgelopen zaterdagochtend, maar op maandagavond gespeeld en dus vertrokken de meiden en begeleiding gisteravond rond 17.45 uur richting Beetgum.

Het leek een zwoele zomeravond met een lekker zonnetje en geen wind. Om zeven uur klonk het beginsignaal en was het Jaylin die haar ploeg al snel op een 1-0 voorsprong zette. Ondanks dat Beetgum veelvuldig de helft van fc Harlingen opzocht duurde het even voordat de stand gelijk werd getrokken. Met een stand van 1-1 zochten beide teams de kleedkamers op.

De tweede helft was nog maar een paar minuten onderweg toen Beetgum op 2-1 kwam. Nadat ook fc Harlingen kansen had gekregen, leverde een goed uitgespeelde counter de 3-1 voor de thuisploeg op. Onze meiden bleven strijden en een kwartier voor tijd was het Britt die de bal in de kruising schoot en de stand naar 3-2 bracht.

Een spannende slotfase brak aan waarin beide ploegen probeerden te scoren. Onze defensie werkte hard om het doel schoon te houden en voorin werd gezocht naar een opening. Vijf minuten voor tijd was er een strafschop voor Beetgum. Gelukkig kreeg Karlijn hier hulp van de paal en bleef het spannend. Ondanks alle inzet wisten we de gelijkmaker niet meer te forceren. Iets wat de meiden eigenlijk wel verdiend hadden.

Sponsoren