Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17-1 zette al vroeg koers naar Franeker

13-02-2023

Zaterdagmorgen ging bij de speelsters van MO17 weer vroeg de wekker, 7.50 uur werden ze verwacht op het parkeerterrein. Een paar zaten nog aan het ontbijt, Pena nam zelfs keurig haar bord mee en zorgde ervoor dat er zelfs geen kruimels lagen bij de hoofdingang. Met een bijna compleet elftal werd er koers gezet richting Franeker waar om 8.45 uur werd afgetrapt op een zwaar en slecht veld. Er stonden nog wel 2 bankjes voor de wissels.

De opstelling:
Verdediging: Emma, Pena, Agathe, Anouk, Berit.
Middenveld: Tijana, Menthe en Sophia.
Aanval: Roliene, Stijn en Eliza

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en hadden duidelijk last van het moeilijk bespeelbare veld. Ballen werden niet goed aangenomen en kwamen ook niet aan. Het was rommelig. Al snel werd Emma aan het werk gezet, zij zorgde voor een eerste redding.
Menthe ging er op het middenveld vandoor, ze speelt Eliza aan en liep zelf goed door. Eliza zag dit en legde de bal terug op Menthe. Menthe schoot maar de bal ging net naast. Een mooie aanval.

Even later was het weer Menthe die opkwam en Stijn de bal gaf, Stijn kapte zijn tegenstander uit en schoot met links prachtig binnen,  0-1! Het spel bleef rommelig maar toch kwam er weer een kans, Tijana schoot maar de bal werd gekeerd en kwam zo bij Stijn in de voeten. Hij haalde weer uit maar de bal belandde op de lat. Franeker kwam er soms ook uit maar de verdediging deed er alles aan om de aanvallers van Franeker te stoppen.

Sara kwam in het veld en kreeg ook gelijk een grote kans, ze schoot goed maar de lange keepster van Franeker stond goed opgesteld.
Dan was daar Menthe weer die Sophia de diepte in stuurde, Sophia liep goed door en gaf de bal voor. Daar stond Kirsten maar zij kreeg de bal niet goed onder controle anders had ze zo de 0-2 kunnen maken.
En dan was Franeker aan de beurt, zij kwamen er vlak voor rust een paar keer goed uit. Emma had het even heel druk maar stond goed te keepen. Maar dan kwam er een goed schot, Emma dook en tikte hem nog aan maar hij vloog binnen en zo gingen we rusten met 1-1 stand.

Na de rust werd het spel niet beter, beide ploegen kregen kansen. Emma stond goed te keepen en redde een paar keer goed. Stijn en Tijana kregen nog een kans maar verder dan dat kwamen we niet. Uiteindelijk werd er bij Harlingen slecht uitverdedigt en zo wist  Franeker de 2-1 binnen te schieten en dropen we af met 0 punten.

Franeker komt ook nog bij ons op bezoek, hopelijk spelen we dan op kunstgras en kunnen beide teams laten zien dat ze beter kunnen voetballen dan we vandaag hebben gezien. Volgende week spelen de meiden thuis tegen koploper Joure, aftrap is dan om 11.45 uur.

 

Sponsoren