Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17-1 wint eerste competitiewedstrijd

25-09-2019

fc Harlingen MO17-1 wint eerste competitiewedstrijd.

De meiden onder 17 speelde zaterdagmiddag een solide wedstrijd. Joure bleek een gelijkwaardige tegenstander maar na 80 minuten was het 3 – 1 voor fc Harlingen.

MO17 begon met de volgende selectie:
Arwen stond tussen de palen. Haar verdediging werd gevormd door Savannah, Ilona en Iris.
Het middenveld bestond uit twee controlerende middenvelders Lizzy en Gwen. Aan de flanken waren het Nicky en Julia. De valse spits positie werd door Nikki gedaan en voorin was het duo Nica en Lize die voor de afronding zorgden. Wissels waren Benthe, Jeanette en Noor.

De scheids floot voor het begin van de wedstrijd. Er werd goed druk gezet door fc Harlingen waardoor de thuisploeg het spel mocht maken. Joure vond dit prima en verdedigde keurig daar waar nodig was. Joure kreeg wel de eerste dikke kans. Via de rechterkant kwam de bal voor, maar de paal stond in de weg. Gelijk daarna een kans voor Nikki met een geplaatst schot maar het ontbrak aan kracht.
Gwen deed uitstekend positiespel werk waardoor Ilona niet alleen als centrale verdediger stond. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Mocht Joure via de vleugels uitbreken waren het de felle verdedigers Savannah en Iris die roet in het eten gooiden bij de tegenstander.

Lizzy kon mede door Gwen vaker aansluiten bij de aanval en verzorgde de pasjes op maat aan bij de spitsen of vleugelspelers. Nica kon in de 15e minuut langszij komen met een hard schot ging de bal voorlangs. Daarna golfde het spel over en weer. Joure wisselde deze wedstrijd veelal door, fc Harlingen deed het wat rustiger aan. Zo bracht de coach Marit in de 24e minuut Benthe voor Iris en Noor voor Julia. Het leek een gouden wissel want 1 minuut later lag de bal er al in. Nica stond aan het begin van de aanval aan de andere kant van het veld. Ze kon mooi naar binnen dribbelen kwam goed uit voor haar linker voet en met een hard schot belandde de bal tegen de touwen 1 – 0 (25e min).
Er werd tot de rust verder niet gescoord. Joure had nog een kans maar door uitstekend keeperswerk van Arwen gingen de meiden met 1 – 0 voorsprong de rust in.

In de rust werden door Coach Marit en inval-trainer Evan de puntjes op de i gezet. Jeanette kwam in de plaats voor Savannah. Meer rust aan de bal en meer bewegen zonder bal. Vol goede moet maakten de meiden zich op voor de tweede helft.

Het spel bleek hetzelfde als de eerste helft. fc Harlingen maakte het spel en Joure probeerde op de counter te scoren. Het bleef heel lang zo gaan. Er werd gewisseld aan fc Harlingen kant. Lize werd vervangen voor Julia in de 52e minuut. Joure wisselde weer veel door. Jeanette moest het veld verlaten door een voet blessure in de 62e minuut. Savannah was haar vervanger. Joure was iets actiever in balbezit geworden en na een aantal kleine kansjes was het nu wel raak voor de gasten. In de 65e minuut kon een speler de bal langs de keeper spelen 1 – 1. Lize kwam er in voor de moe gestreden Noor die voorin veel werk had verricht. Met nog 8 minuten te spelen ging de thuisploeg meer en meer de aanval opzoeken. In de 73e minuut was het Julia die door tikkie takkie met Lize, Gwen en Lizzy de diepte in werd gestuurd. De 1 tegen 1 situatie was voor Julia geen probleem en met een krul om de keeper was het 2 – 1.

Joure deed er nog een schepje bovenop maar keeperswerk, de lat en een solide verdediging kwam er geen doelpunt bij voor de bezoekers. In de blessuretijd maakte Julia nog een doelpunt door eerder bij de bal te zijn dan de keeper 3 – 1 (80+3 minuut).

De goed leidende scheidsrechter floot daarna af.

Foto’s van Peter IJdema zie je hier

De eerste punten zijn een feit. De meiden hebben deze overwinning dik verdiend. Maandag en woensdag weer trainen en dan uitkijken naar zaterdag dan speelt MO17 een uitwedstrijd tegen LSC 1890 in Sneek om 13:45 uur.

Sponsoren