Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17-1 speelt eerste competitiewedstrijd met wissels NAAST de bank…

27-09-2021

Zaterdag begon de competitie voor de meiden van MO17, tegen een onbekend team. Om 12 uur werd er afgetrapt in en tegen Wolvega MO17, met 5 wissels op de bank. Nou ja, meer naast de bank want er zaten wel heel veel ongedierte in de dug-out…

Al snel was duidelijk dat fc Harlingen de betere ploeg was en na 9 minuten lag de 1e er dan ook al in. Roliene maakte de openingstreffer. Coach Lizzy had genoten van een feestje en was slecht bij stem, daarom mocht Elina wat meer schreeuwen vandaag. Ook vandaag was goed te zien dat sommige meiden een enorme sprong hebben gemaakt, Rixt B en Rixt J bijvoorbeeld maar ook Sophia speelt duidelijk beter dan vorig seizoen.

Meike kreeg de bal op rechts aangespeeld en ging er als een hazewind vandoor, maar werd afgestopt door een tegenstander met een veel te grove overtreding. De dame van Wolvega werd hierop gelijk gewisseld maar kreeg geen waarschuwing van de scheidsrechter. Meike moest hierdoor gewisseld worden. De veroorzaker van de overtreding kwam in de rust nog wel naar Meike toe om haar excuses aan te bieden, dat is dan ook wel weer sportief. We gingen rusten met een 0-4 voorsprong, 2x Roliene en 2x Menthe.

Na rust ging het goede overspelen door, en kansen kwamen er ook nu weer. Rixt B vroeg woensdag nog om een tip, hoe maak ik een doelpunt? Ze heeft goed geluisterd want ook Rixt scoorde 2x. Wolvega kreeg ook kansen maar Emma stond uitstekend te keepen! 1x kwam ze met gevaar voor eigen leven haar goal uit maar had de bal klemvast. Emma verdiend een medaille! Nog maar net lid en dan zo in het goal staan, ik ben fan!

Meike was inmiddels hersteld en kon nog even het veld in. Als reactie op de gemene overtreding schoot ze nog even 2 binnen. En dus eindigde deze wedstrijd in een 0-8 overwinning en staan de meiden na 1 wedstrijd bovenaan de ranglijst. Ik zeg houden zo, bovenaan vind ik een mooie plek.

Tot volgende week, dan spelen de meiden thuis tegen Gorredijk MO17.
Publiek is welkom, de aftrap is om 11.55 uur.

 

Sponsoren