Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17-1 op bezoek bij bekende tegenstander

24-01-2023

Afgelopen zaterdag reisden de meiden van MO17-1 af naar Sneek. De derde fase ging van start tegen LSC. Een bekende tegenstander en ook één waar altijd extra gestreden moet worden voor de punten. In deze fase geen Bolsward en AVC (de kampioenen van de afgelopen jaren!!), zij hebben eindelijk besloten om het eens hogerop te zoeken.

Voor onze meiden zou het deze dag niet makkelijk worden, maar liefst 4 vaste waarden waren er vandaag niet bij. Menthe, Kirsten, Denise en Roliene. Gelukkig kwam er hulp van de MO15-1, Yalenka wilde wel en kwam vanuit st. Annaparochie en Stijn was er ook weer bij na een vervelende blessure.

De opstelling: Emma, Pena, Agathe, Anouk en Berit.
Rixt, Tijana en Sophia
Sara, Stijn en Eliza
Wissels: Svenya en Yalenka

Er werd gespeeld op kunstgras, alleen dat al bracht vreugde bij iedereen. De laatste keer dat we hier waren… laat maar, iedereen weet waar ik het over heb. Niet alleen het veld was beter, van de scheidsrechter werden we vandaag ook blij en er mocht dan ook gewoon doorgewisseld worden.

Helaas kwam de eerste wissel veel te vroeg, Rixt viel na 6 minuten al uit en kon niet verder. Svenya kwam er voor Rixt in en zo hadden we nog maar 1 wissel. De meiden speelden erg goed, ondanks dat er goede spelers misten vocht iedereen voor wat die waard was. Sophia had het helemaal op d’r heupen en maakte de tegenstander helemaal gek. Hierdoor kregen we een aantal vrije trappen, Sophia nam alle blauwe plekken op de koop toe en ging ongestoord verder. Dit doorzettingsvermogen resulteerde in een prachtige voorzet die door Stijn beheerst werd binnengeschoten 0-1.

Even later is het weer Sophia die goed opkwam over rechts en de bal voorgaf. deze kwam in de kluts bij de keeper. LSC was ook gevaarlijk, de links en rechtshalf waren razendsnel. Gelukkig kon onze verdediging ze steeds goed afstoppen en anders stuitten ze alsnog op Emma. Na een half uur spelen werd het toch spannend en kon Emma echt warmdraaien. Ze had het erg druk, voornamelijk met ballen ophalen. Alle schoten van LSC gingen namelijk steeds ver naast.

Na rust kreeg Stijn een kans, hij draaide handig weg bij de tegenstander en schoot op goal, helaas in de handen van de keeper. Aan de andere kant bleef het druk. Berit, Pena, Anouk en Agathe hadden er hun handen vol aan. Tja, en als je hem dan niet maakt valt hij aan de andere kant. Agathe mocht een vrije trap nemen en schoot deze prachtig binnen, 0-2! We konden even adem halen. Yalenka stond klaar om in te vallen, maar had eerst nog wat powerfood nodig. Marsen, snickers en AA-drink werden aangesleept en ja, daar ging ze! Met al een wedstrijd in de benen stond ze er toch maar! Klasse!

LSC zette nog een keer aan en daar kwam die razendsnelle links half, ze haalde uit en schoot de 1-2 binnen. Zelfs Emma vond het een mooie goal. De laatste 10 minuten werd echt billenknijpen, maar gelukkig gingen de 3 punten mee naar Harlingen.

Aankomende zaterdag gaan we weer naar Sneek, dan spelen de meiden om 9 uur tegen Sneek wit /zwart.

Sponsoren