Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17-1 nam het op Ameland op tegen Geel Wit MO17

23-05-2022

Na heel veel gepuzzel over het vervoer naar Holwerd, was het dan eindelijk zover! Donderdag kwam het verlossende woord….. we konden gaan!!!! Er waren een aantal vaders die bereid waren de meiden te brengen en op te halen, en een opa en oma gingen ook met de 17.00 uur boot terug. Dus opgelost !

Om 10.15 uur moesten we verzamelen. Na de verdeling over de auto’s en hier en daar een route bespreking, gingen we op naar Holwerd. Daar aangekomen werden we met een pendelbus naar de pier gebracht. Er werd door de thuisblijvers al gespeculeerd wie die touringcar had geregeld…. We zouden toch met auto’s naar Holwerd?! Na een telefoontje naar Eline was dat ook weer opgehelderd !

Op de boot was het uiteraard gezellig. Er was ook nog een cadeautje voor 1 van onze speelsters, namelijk een fc Harlingen shirt met nummer 13 en de naam Jutta achterop. De reden hiervan is minder leuk voor het team, want Jutta gaat stoppen met voetballen…… Dat vinden wij allemaal ontzettend jammer!! En Jutta… als je je bedenkt mag je evengoed het shirt houden hoor!!!

Na meer dan een uur op de boot te zitten, kwamen we aan op Ameland. Daar stapten we op de bus naar de velden van Geel Wit. De buschauffeur zette ons voor de ingang van de velden af, door de bus scheef op de weg te parkeren, dat kan allemaal op een eiland ! Maar top geregeld dus !

Na de lange warming up begon de wedstrijd stipt om 14.00 uur. En hoe!! Na 3 minuten moest Emma onze topkeeper al een paar reddingen verrichten! Het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Via een uittrap van Emma, kwam de bal voor de voeten van Meike. Die ziet Roliene gaan en na een mooie voorzet kon Roliene scoren, 0 – 1 fc Harlingen.

Er werd gestreden om elke bal en de meiden van Geel Wit zaten er bovenop en waren fysiek sterk! Ook wisselden ze steeds door waardoor het soms wat chaotisch werd. Daar wisten onze meiden niet echt van te profiteren want Geel Wit werd sterker. Uit een corner werd in de 21e minuut dan ook gescoord door Geel Wit, met het hoofd. En de gelijkmaker was een feit….. Onze meiden probeerden onder de druk uit te voetballen wat hun behoorlijk lastig werd gemaakt. Een paar keer kwamen ze door de achterhoede van Geel Wit heen. Meike was op weg naar het doel en legde de bal af op Rixt de B, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel helaas…

Na een paar mooie duels werd er een vrije trap gegeven aan Geel Wit. Die wordt niet helemaal goed weggewerkt en een speelster van Geel Wit haalt uit en de bal ligt achter Emma in het doel, 2- 1. Hierna mochten de meiden even rusten en bijkomen.

Na een korte rust van 10 minuten gingen de meiden weer los. Voordat alle supporters goed en wel bij het veld waren was er al een aanval van fc Harlingen. Tijana twijfelt niet en haalt uit, 2-2!!! Een mooie start van onze meiden. Ze zaten er allemaal een beetje doorheen, want het werd warmer en warmer en het veld zwaarder en zwaarder. Dus dit doelpunt was een mooie opsteker! Fc Harlingen kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en ze begonnen meer en meer in hun eigen spel te komen. Want voetballen kun ze, onze MO17!! Na wat mooie combinaties komt de bal bij Mirte en die laat zien wat ze kan. Een mooie slalom voorbij verschillende Geel Wit speelsters maar helaas niet de keepster, want die redde goed! Het werd spannender en spannender! Fc Harlingen kregen meer en meer corners, waarvan er een van Meike bijna weer inging, maar helaas…. Net niet! De klok tikte verder en iedereen dacht het blijft gelijk, maar een paar minuten voor tijd was daar dan toch nog het, misschien wel verdiende doelpunt! Uit een corner van Meike aarzelde Roliene geen moment en schoot op doel, 2-3 fc Harlingen.

Met nog een paar minuten te spelen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en gingen we met 3 punten op zak weer naar huis! De meiden hebben stuk voor stuk gestreden voor wat ze waard zijn! Na een heerlijke douche, en iets eten en drinken, werden we om 16.40 uur weer opgehaald door de bus. Elina, Tjeerd , Frank J. en alle meiden van MO17 bedankt voor de gezellige dag!!!

 

Sponsoren