Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17-1 moet uit een ander vaatje tappen en is nog wat zoekende, maar de kop is eraf!

09-09-2022

Woensdagavond mochten de meiden van MO17 hun 1e wedstrijd van het seizoen spelen. Een doordeweekse vanwege de Visserijdagen die net achter de rug zijn. Het schijnt niet verstandig te zijn om na 3 dagen feest een wedstrijd te spelen of te leiden….. maar wie beslist dat? Speelsters?? Die meiden willen toch altijd voetballen? Zou het dan toch de leiding zijn die niet willen lijden op de zaterdagmiddag? Deze verslaggever is er nog niet achter, het onderzoek is nog gaande.

Maar AVC kwam op bezoek! Na 3x kijken stond het er echt, AVC! Al jaren draait deze club boven in de competitie mee, met vorig jaar als klapper het kampioenschap. Alle wedstrijden werden toen gewonnen. Dan ben je toch blij dat je eindelijk mag promoveren en wat meer tegenstand mag verwachten? AVC wil dat blijkbaar niet en dus kwamen ze naar ons stadsje om 3 punten op te halen.

fc Harlingen MO17 heeft een ander team dan de afgelopen jaren. Een flink aantal meiden is gestopt en 1 topper laat nu haar kunsten zien bij Vrouwen 1. Wij hebben aanwinst Denise met open armen ontvangen. Denise traint al zeer lange tijd mee maar speelde haar wedstrijden met Terschelling en sinds dit seizoen dus bij ons! De volgende 11 startte in de basis: Emma, Berit, Anouk, Pena, Agathe, Rixt, Menthe, Eliza, Sophia, Roliene en Svenya. Op de bank: Kirsten, Stijn, Sara en Denise.

Onder leiding van Evan werd er afgetrapt.
Een beetje onwennig maar vol strijd begonnen de meiden. Keepster Emma moest al snel aan het werk maar deed dit keurig. Berit op de laatste man, een nieuwe positie maar ook dit ging goed. AVC kwam er vaak doorheen, zij hadden al een wedstrijd gespeeld en konden elkaar veel beter vinden. Toch duurde het tot de 35e minuut tot AVC scoorde. En 2 minuten later lag hij alweer achter Emma.

Gelijk na de 0-2 was het fc Harlingen die een mooie aanval opzette. Stijn speelde op rechts een tegenstander uit ala Easy Man (wat ik heb begrepen), via Sophia kwam de bal bij Roliene en zij haalde uit. De afstand was zeker 25 meter en vloog zo in de kruising. Deze was zelfs voor de goede keeper van AVC onhoudbaar. fc Harlingen kreeg meer vat op de wedstrijd maar toen was het rust.

Deze rust hadden we beter over kunnen slaan want fc Harlingen kwam minder goed uit de kleedkamer. AVC daarentegen had het vizier wel gelijk weer op scherp, na 6 minuten in de 2e helft was de stand 1-5. Daarna ging het toch weer wat beter, Menthe kwam een paar goed over de flanken maar de afwerking was er helaas niet. De 2e helft werd ook gebruikt voor wat wisselingen, wie speelt waar het beste. Het is nog een flinke puzzel voor de leiding. De wedstrijd eindigde in 1-5, de kop is eraf.

Volgende week weer een doordeweekse wedstrijd, woensdag 14 september spelen de meiden op de velden van vv Sneek wit zwart. Aftrap is dan om 18.15 uur.

 

Sponsoren