Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17-1 de beste kansen, Friese Boys de grootste mond…

29-04-2022

De meiden van fc Harlingen MO17-1 namen het zaterdag 23 april op tegen St Friese Boys/WTOC MO17-1 uit Kollumerzwaag en gezien de stand kon dit een leuk potje worden. In de eerste helft speelden beide teams leuk aanvallend voetbal waarbij de beste kansen voor de Harlingers waren. Gescoord werd er niet en beide teams gingen met 0-0 de rust in.

Na rust werd het spelbeeld grimmiger en zagen we veelal onsportief gedrag bij de speelsters en leiding van de tegenpartij. En met name onze vrouwelijke scheidsrechter moest het vaak ontgelden. Ze werd voor alles en nog wat uitgemaakt en er werd heel wat afgescholden. Persoonlijk zou ik me kapot schamen als mijn dochter zo tekeer zou gaan in het veld. En het was niet alleen naar de scheids toe, ook het publiek én staf van fc Harlingen MO17-1 kreeg regelmatig de woorden hoer en slet te horen. Het zal je dochter maar zijn…

Wanneer fc Harlingen hands maakt fluit de scheids voor een penalty. Eerst een hoop tumult bij de tegenpartij(?) want na de handsbal én het fluitsignaal scoorden ze. Maar goed, de scheids had al terecht gefloten en dus werd de penalty genomen. In 1e instantie slecht ingeschoten want de bal belandde op de paal waardoor diezelfde speelster de bal nogmaals kon schieten. De keeper houdt maar in de rebound wordt ie er dan toch nog ingeschoten, 0-1. Het spel ging verder maar gescoord werd er niet en eigenlijk was iedereen wel blij dat de wedstrijd afgelopen was.

Bij een meidenteam heeft fc Harlingen vrouwelijke leiding staan. Is dat zo gek? Volgens de leiding van de tegenpartij klaarblijkelijk wel! En een vrouwelijke scheids? Daar had de tegenpartij zich van te voren mentaal op voorbereid…
Ze moeten blij zijn met onze scheids want de goal had ook zomaar afgekeurd kunnen worden. En de tegenpartij wist dat ook, hielden wijselijk hun mond daarover tijdens de wedstrijd maar vonden het wel zo stoer om dit na de wedstrijd nog even te melden. Nou veel plezier met de 3 punten en hopelijk tot nooit meer ziens!

Sponsoren