Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO15 wint ook van Bolsward MO15

02-05-2023

Na de mooie overwinning tegen Franeker van vorige week mochten de meiden van MO15-1 zaterdagochtend aantreden tegen Bolsward MO15. Ondanks de vakantie moesten de wekkers worden gezet, want al om acht uur werd er koers gezet richting Bolsward.
Omdat niet de voltallige selectie aanwezig kon zijn werd er een beroep gedaan op Britt Elkerbout en Ismay Hiemstra van de MO13 en zij deden het uitstekend.

De meiden gingen voortvarend van start, want al in de eerste minuut was het Jaylin die de score opende: 0-1.
Er werd goed gevoetbald en Bolsward werd zwaar onder druk gezet. Er waren kansen genoeg om de score voor rust op te schroeven, maar fc Harlingen beloonde zichzelf (nog) niet voor hun goede spel. De Bolswarders hielden verrassend stand en dat kwam mede door hun keepster die een paar goede reddingen had. Karlijn hoefde nauwelijks in actie te komen, dus bleef het tot de rust 0-1.

Na de rust maakten de meiden het verschil. Jaylin maakte haar tweede van de ochtend en een uittrap van Karlijn stuiterde kort daarna over alles en iedereen heen, waarna Roos het op een lopen zette en voor de 0-3 tekende. Nadat beide meiden ieder nog een keer het net wisten te vinden, stond de eindstand van 0-5 op het scorebord. Een wedstrijd waarin een mooi resultaat werd neergezet door goed samen te spelen. Speciale dank aan Ismay die voorin een paar keer gevaarlijk was en Britt E. die achterin keihard werkte, om ons te versterken. Zij stonden zeker hun mannetje (of vrouwtje, wat je wilt).

Zaterdag zijn de meiden vrij en de week erop komen de Bolswarders op bezoek in Harlingen.

Sponsoren