Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO15 levert strijd op Terschelling

17-04-2023

De meiden van MO15 maakten afgelopen zaterdag de oversteek naar Terschelling waar in Midsland werd gespeeld tegen sc Terschelling MO15. Een week eerder werd er nog redelijk kansloos verloren toen de eilanders op bezoek kwamen in Harlingen, dus wilden onze meiden sportieve revanche.

‘s morgens rond half tien verzamelden we ons bij de terminal, zodat iedereen op tijd was voor de boot van tien uur.
Aangekomen op Terschelling stond de bus al te wachten en werden we vlakbij het sportpark afgezet. Na de teambespreking en warming-up gingen de meiden voortvarend van start, want al na een paar seconden zette Roos de stand op 0-1. Een geweldige start, want scoren tegen sc Terschelling lukte nog niet veel ploegen in deze fase. We kregen kansen op meer, maar het laatste zetje ontbrak. De meiden van Terschelling hadden ook kansen, maar keepster Karlijn was niet te passeren en zo gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de pauze bleven de meiden hard werken en maakten het Terschelling lastig. Ondanks dat Terschelling er een aantal keren gevaarlijk doorkwam hield de defensie stand en Karlijn keepte een geweldige wedstrijd. Ook wij kwamen een paar keer in de buurt van het vijandelijke doel, maar helaas wisten we niet te scoren. Het duurde tot de zestigste minuut voordat de gelijkmaker op het bord kwam. Uiteindelijk wist Terschelling in de slotfase de winst naar zich toe te trekken. Jammer voor de meiden, want op basis van de strijd die ze leverden hadden ze minstens een punt verdiend.

Het was een mooie en spannende wedstrijd om te zien waarin de meiden keihard hebben gewerkt. Jammer dat er niet zoveel ouders meegingen als support. Dat zal zaterdag wel anders zijn, want dan spelen we een thuiswedstrijd. Niet zomaar eentje, maar de streekderby tegen sc Franeker MO15-1. Aanvang: 09.00 uur!

Volg fc Harlingen via de socials en mis niks!

Sponsoren