Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO15-1 strijdend ten onder

14-03-2022

De derde wedstrijd van de MO15-1 stond op het programma deze zaterdag, een uitwedstrijd tegen Sneek Wit/Zwart. De meiden konden lekker uitslapen want we verzamelden pas om 11.00 uur bij fc Harlingen. Lekker relaxed richting Sneek zou je zeggen, nou dat liep even anders.

Natalia werd over haar voet gereden op de parkeerplaats en de schrik zat er goed in. Gelukkig niks stuk en dus gewoon in de auto naar Sneek, later dan gepland maar goed we zijn er. Snel omkleden maar om nog een goede warming up te draaien heb je wel voetbalschoenen nodig Marije! Gelukkig kon Marije een paar schoenen lenen, maar een relaxte voorbereiding zat er niet in.

Toch begonnen de meiden goed aan de wedstrijd en speelden we veelvuldig op de helft van Sneek. De paar kansen die we hadden werden echter niet benut. De eerste aanval van Sneek belande wel in het doel, achter onze gelegenheid keeper Tara. Fc Harlingen bleef strijden en knokken tegen de fysiek sterke tegenstander. In deze wedstrijd konden Ismay en Roos van de MO11 veel minuten maken en dat deden deze toppers heel goed! Mila veroverde de bal op links en stuurde Jaylin de diepte in. Onze snelheidsduivel kon op goal schieten, de keeper redde knap maar liet de bal los, waardoor Marije de 1 – 1 binnen kon tikken.

Lang kon fc Harlingen niet genieten van de goal. Want na een periode van corners en achter ballen kwamen we niet meer van onze helft. Sneek zette goed druk op onze verdediging en kon nog voor rust uitlopen naar 3 – 1.

De tweede helft liet fc Harlingen zien over strijdlust te beschikken. In de vorige wedstrijden lieten we de tegenstanders vaak voetballen zonder in te grijpen. Dat was deze wedstrijd wel anders, als team verdedigden we uitstekend. We kwamen er af en toe gevaarlijk uit maar tot grote kansen leidde dat niet. Bij een aanval van Sneek werd op onze goal geschoten. Maar in de baan van het schot stond Marije, die heel begrijpelijk haar gezicht beschermde met haar handen. De scheidsrechter floot voor een penalty, lullig maar hij kon niet veel anders doen. Tara kon nog een handje tegen de bal krijgen, maar de penalty belande toch tegen het net 4 – 1.

De laatste kans was voor fc Harlingen maar Jaylin kon de bal niet op doel krijgen. Helaas geen punten voor onze meiden, maar wel complimenten voor de strijdlust die jullie hebben laten zien. Zaterdag 19 maart spelen we om 9.00 uur tegen koploper MKV’29, support is meer dan welkom, dus graag tot volgende week!

Sponsoren