Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO15-1 ongeslagen kampioen!!!

27-05-2018

Eindelijk was daar dan de dag waarop door de meiden van fc Harlingen MO15-1 de kampioenswedstrijd konden spelen. De wedstrijd tegen LAC Frisia 1883 MO15-1 stond al eerder gepland, maar vanwege te weinig speelsters bij de tegenpartij was deze wedstrijd afgelast en in onderling overleg verplaatst naar 24 mei j.l.

Al een aantal weken staan de meiden ongeslagen bovenaan de ranglijst en doordat Black Boys zich heeft terug getrokken uit de competitie en er nu nog maar 2 wedstrijden te spelen zijn, kon het bijna niet stuk om kampioen te worden. De meiden staan 3 punten los en hebben een enorm doelsaldo opgebouwd! Maar ja….de bal blijft rond….

De meiden en leiding hadden er super veel zin in maar waren ook aardig nerveus. Via social media en diverse appgroepen was er gevraagd om met zoveel mogelijk publiek te komen om de meiden aan te moedigen. Deze oproep was goed aangekomen en zo waren er allemaal ouders, opa’s en oma’s, broers, zussen, ooms, tantes en vrienden langs de lijn aanwezig.

Om 19.00 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal en binnen 30 seconden scoorde fc Harlingen de 1-0. Een mooi begin van de wedstrijd. Er werd goed samen gespeeld en daaruit kwamen verschillende kansen maar helaas ging de bal niet het goal in. Na 9 minuten volgde de 2-0 en na 19 minuten de 3-0. Nu kon het eigenlijk al niet meer stuk maar eerst de box in voor de rust.

Na de rust gingen de meiden verder waar ze gebleven waren, met goed voetbal werd in de 53e minuut de 4-0 gescoord. LAC Frisia bleef doorknokken maar in de 55e minuut lag ook de 5-0 in de touwen en kon fc Harlingen de wedstrijd zonder veel druk uit voetballen.

Na het laatste fluitsignaal waren de meiden door het dolle heen en werden de kampioenshirts aangetrokken. Uit handen van het bestuur kregen ze een mooie medaille omgehangen en kreeg de leiding een prachtig boeket bloemen.

Een mooi seizoen wat is afgesloten met een prachtig kampioenschap!!! De foto’s van deze wedstrijd zie je hier.

 

Sponsoren