Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO13 halen 1e punt in laatste wedstrijd.

26-05-2018

Na de nederlaag tegen MKV afgelopen donderdag moest het vandaag dan toch gaan gebeuren. De tegenstander AVC stond een na laatste met 3 punten. De meiden hadden er weer zin in en om 11.30 uur floot Klaas voor het begin.

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig, maar al snel had Meike de bal en ging er als een speer vandoor. Het schot op goal werd geblokt maar werd in 2e instantie binnengeschoten door Mirte. In de 4e minuut stonden de meiden dus al op een 1-0 voorsprong. Het spel ging over en weer, Kim hield het doel schoon door prima keeperswerk. Er werd gerust met een 1-0 voorsprong.

In de 2e helft gaf AVC even gas, en deze grote meiden voorin konden snel lopen. Vrij snel na rust kwam de gelijkmaker 1-1. AVC zette door en onze meiden waren even de weg kwijt. AVC veroverde op het middenveld de bal, en gaven een mooie bal op de rechtsbuiten. Zij nam aan en haalde verwoestend uit, en zo stonden we opeens met 1-2 achter. De meiden lieten het er niet bij zitten, namen de aftrap en gingen er met z’n allen weer vol tegenaan en zo stond het 1 minuut later alweer gelijk. Dit keer haalde Mirte verwoestend uit en had de keeper het nakijken, 2-2.
Nog geen 3 minuten later was het alweer raak en wederom was het Mirte die de bal achter de keeper liet verdwijnen, 3-2 met nog een paar minuten op de klok. Helaas was het nu AVC weer die vol in de aanval ging en zo werd het in de laatste minuten toch nog 3-3.

Een mooie uitslag die past bij een mooie wedstrijd. De meiden eindigen onderaan met 1 punt maar hebben een leuk en gezellig seizoen gehad. Ze namen na de wedstijd nog officieel afscheid van Emma en Gitan, zij kregen een mooi cadeau.

Sponsoren