Nieuws Blijf altijd op de hoogte

FC HARLINGEN MO13 DENDERT DOOR NAAR KWARTFINALES BEKER.

24-02-2019

FC HARLINGEN MO13 DENDERT DOOR NAAR KWARTFINALES BEKER.

Wat vooraf ging aan dit succes:

De 1e ronde kwamen de meiden zonder te spelen door, dit kwam doordat Zeerobben MO13 zich terugtrok uit de beker. En zo werd de volgende ronde makkelijk bereikt.
In de 2e ronde was Geel/Wit de tegenstander, deze wedstrijd werd gewonnen met 4-2. En vandaag dus de 3e ronde en wel thuis tegen SVO Sneek MO13-1.

Om 12 uur werd er afgetrapt en veranderde de 11 koppies van gespannen naar strijdlustig. De achterhoede bleek weer als een huis te staan met Jutta, Anouk, Berit en Svenya. Zij vormden het blok en beschermende Kim die het doel schoon moest zien te houden. Het spel ging over en heen weer, de beide teams waren aan elkaar gewaagd en dus zagen we een leuke wedstrijd. Na 20 minuten spelen schoot Meike de 1-0 al glijdend binnen, en zo gingen we ook rusten.

In de 2e helft werd er regelmatig gewisseld op het middenveld en in de voorhoede. Jazzlyn, Britt, Yalenka en Sophia vochten voor wat ze waard waren en stuurden af en toe Rixt en Rixt de diepte in. Rixt en Rixt onze kilometervreters probeerden de ballen voor de goal te krijgen waar Meike, Mirte en Sophia stonden te wachten. Maar helaas lukte het niet om de 2-0 te scoren. SVO Sneek bleef ook voetballen en zij wisten te scoren in de 5e minuut van de 2e helft. 1-1. Langs de kant werd er al gesproken over penalty’s, het zal toch niet…
Het spel werd slordiger en de spanning nam toe, maar uiteindelijk scoorde Meike met een verwoestend schot de 2-1 en nog 5 minuten later maakte Mirte het af door de 3-1 binnen te werken. Iedereen kon weer rustig ademhalen.
Even later floot Evan voor het einde van wedstrijd en zo zijn de kwartfinales een feit.

Kwartfinales waar nog maar 7 teams aan meedoen, een oneven aantal en dus zal er 1 team worden vrijgeloot. Met een beetje geluk kunnen de meiden dus ook al in de halve finale staan. We wachten rustig af maar blijven ondertussen wel heel hard duimen.

Sponsoren