Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO13-1 wint aanmoedigingsprijs

06-01-2020

fc Harlingen MO13-1 wint aanmoedigingsprijs

?WAUW!? Hoe trots kun je zijn als vereniging! fc Harlingen MO13-1 heeft als sportploeg van het jaar de aanmoedigingsprijs gewonnen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen maandag 6 januari 2020. Naar aanleiding van het feit dat de meiden in 2019 in de bekerfinale stonden én natuurlijk het dikverdiende kampioenschap!!!

KAMPIOEN
Op 11 mei 2019 kon het kampioenschap al gevierd worden. De meiden hadden zich veilig gespeeld door in de thuiswedstrijd tegen GAVC te winnen met 10-1! Naarmate het seizoen vorderde werd de MO13 alleen maar sterker. Nieuwe leden kwamen erbij en dit waren stuk voor stuk aanwinsten. Met uiteindelijk een selectie van maar liefst 20 meiden! En als je dan 2x per week allemaal komt trainen zorg je er uiteindelijk zelf voor dat je met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Uit de cijfers bleek dat ook, de uitslagen werden steeds groter met als klapper de kampioenswedstrijd.

BEKERFINALE
En tussen de competitiewedstrijden door speelde het team ook nog “gewoon” de poulewedstrijden, kwartfinale, halve finale én die beruchte finale van het KNVB Beker toernooi. Op zaterdagochtend 1 juni 2019 werd er in alle vroegte verzamelt op de club. Om kwart over 7 vertrok de partybus met alle speelsters en begeleiders naar Zuidwolde voor de bekerfinale tussen St. FC Meppel/Alcides MO13-1 en fc Harlingen MO13-1. In Zuidwolde op sportpark Woltingeslag werden die dag alle (108!) bekerfinales van Noord Nederland gespeeld en de meiden van MO13-1 beten op 1 van de 6 velden het spits af. Helaas werd de wedstrijd verloren en moest de teleurstelling even verwerkt worden. Maar eenmaal onderweg naar huis werd er toch nog een klein feestje gevierd. De meiden konden terug kijken op een prachtige prestatie, een geweldige ervaring rijker én een 2e plaats op het KNVB Beker toernooi Noord Nederland!

AANMOEDINGINGSPRIJS
Alle meiden en begeleiding kregen vandaag een medaille uitgereikt en een glazen aandenken met de kampioensfoto erop. Deze zal binnenkort in de kantine te bewonderen zijn.
De meiden afdeling van fc Harlingen is nog steeds groeiende maar kunnen altijd nieuwe leden gebruiken. Kom vrijblijvend een keer mee trainen op maandag- en woensdagavond van 18.00-19.15 uur.

Sponsoren