Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO13-1 strijdt tegen sterk MKV

07-10-2018

Vandaag stond de 2e competitie wedstrijd op het programma voor fc Harlingen MO13-1. Om 12.15 uur werd er afgetrapt in Leeuwarden tegen MKV. De meiden van MO13 beschikken over een grote selectie en daardoor zaten er maar liefst 4 wissels op de bank. In de beginfase bleek al snel dat MKV iets meer te vertellen had dan onze fc.
Er werden een paar schoten gelost op het doel door MKV, een aantal daarvan belanden in het vangnet maar 1 ging er toch in.

Onze vlagger Dirk stond met de vlag omhoog en de scheids ging verhaal halen. Dirk deed goed verslag want de goal werd afgekeurd. fc Harlingen kreeg wat meer grip en begonnen meer tegenstand te bieden en zo kwamen er toch wat kansjes maar helaas zonder resultaat. Aan de andere kant helaas wel, hoewel Mirte goed stond te keepen glipte er toch 1 door en stonden we 1-0 achter. Maar de meiden gaven niet op en 10 minuten later schiet Meike de 1-1 binnen. Met deze stand gaan de meiden aan de limonade en de supporters aan de koffie.

In de 2e helft spelen de meiden beter en af en toe komt er een kansje. Helaas weet een goed vrijgespeelde Svenya het net niet te vinden. Maar aan de andere kant lukt het wel en zo staan we met 2-1 achter. Britt krijgt nog tactische aanwijzingen van de kant die ze prima opvolgt. Kim zit overal met haar teen tussen en geeft prima tikkie’s breed. Rixt en Rixt staan beide aan dezelfde kant wat een beetje verwarring brengt bij Rixt en Rixt maar met een beetje hulp komen we ook daar uit. Berit zal spierpijn hebben van alle ingooien, maar dat is volgende week ook vast weer over.
Hoewel de meiden vechten voor wat ze waard zijn en er goed wordt gespeeld lukt het niet meer om te scoren. In de allerlaatste seconde doet MKV dat wel en zo eindigen we met een 3-1 nederlaag.

Omdat het de week van de scheidsrechter is overhandigen onze meiden aan de scheidsrechter van MKV een mooi bos bloemen. Hij verdiende deze zeker, hij floot een prima wedstrijd.

Vrijdag 12 oktober spelen de meiden een uitwedstrijd in Sexbierum tegen AVC, aftrap 19.00 uur.

Sponsoren