Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO13-1 staat in de finale KNVB Beker toernooi!

22-04-2019

Zaterdag 20 april, een dag waar al heel lang naar werd uitgekeken. De halve finale om de KNVB beker werd gespeeld in en tegen Anjum. Maar hoe kwamen de meiden ook alweer zo ver…

Dit avontuur begon al aan het begin van het seizoen, zelfs nog voor de eerste competitiewedstrijd. Zeerobben was in september 2018 de tegenstander, maar omdat zij zich terugtrokken uit de beker waren de meiden een ronde verder zonder in actie te komen.

Op 20 oktober 2018 speelden ze wel en werd er thuis met 4-2 gewonnen van Geel/Wit. Ronde 3 werd gespeeld op 23 februari 2019, thuis werd er met 3-1 gewonnen van SVO Sneek. Ronde 4 ( kwartfinale) werd gespeeld op 30 maart 2019, maar de meiden werden die ronde vrijgeloot omdat er een oneven aantal ploegen over waren. En zo stonden ze afgelopen zaterdag in de halve finale.

Er werd gerekend op een zeer zware tegenstander, Anjum draait bovenin mee in hun hoofdklasse competitie. Om 11 uur vertrok er een flinke stoet auto’s vanuit Harlingen. In Anjum aangekomen parkeerden we op een leeg parkeerterrein, hmmmm zijn we hier wel goed? Maar voor aanvang van de wedstrijd was er niks over van de rust, het was erg druk langs de lijn! Er werd gespeeld op het hoofdveld met een digitaal scorebord, wat prachtig!

Tijdens de warming up werd er natuurlijk gekeken naar de tegenstander, hoe komen ze het veld op? Nou, gewoon net als wij. Zijn ze groot? Nou, nee net als wij. Klein en groot. Schieten ze hard op doel? Ja! Maar dat kunnen wij ook! Is de keeper goed? Uh? Hè? Nee, niet echt goed, maar ze is vast erg zenuwachtig, net als wij! Dus dan beginnen we gewoon en zien we wel wat er gebeurt, maar knokken dat zullen we!

Om 12.30 uur de aftrap en vanaf minuut 1 zagen we een leuke maar vooral superspannende wedstrijd tegen een hele leuke tegenstander. Boven verwachting kregen de meiden kansen, het zou gewoon kunnen vandaag! Zelfs tegen een hoofdklasser. Een aantal keren redde Kim prima en Jutta verzette bergen werk achterin. Ook Berit speelde de sterren van de hemel, wat kan dat meiske rennen. Toch was het Anjum die de score opende in de 13e minuut, 1-0.

Meike werd steeds goed afgestopt door Anjum waardoor ze niet zo goed in haar spel kwam. Maar Meike gaf niet op en bleef goed strijd leveren. In de 24e minuut zet Tijana het op een lopen en geeft precies op tijd de bal af aan Mirte. Mirte schiet in 1 keer de bal hoog binnen en de 1-1 staat op het scorebord.

2 Minuten later krijgen de meiden een corner, Meike neemt deze. Ze schiet de bal zoals gewoonlijk keihard voor en zoals gewoonlijk slaat de keeper de bal in eigen doel. Voor de keepster zeer vervelend, voor ons heel normaal omdat dit bijna wekelijks gebeurt. We gaan rusten met een 1-2 voorsprong, het is niet te bevatten.

In de 2e helft zetten de meiden goed door, iedereen beseft dat we vandaag kunnen winnen. Het gevaar van Anjum zit hem in de supersnelle spits, de corners die zij neemt zijn ook nog eens supergevaarlijk. Ze schiet ze prachtig voor langs maar er is niemand van Anjum die ze afrondt. Toeschouwers houden steeds hun hart vast. Toch wordt het al vroeg in 2e helft 2-2, een hard schot op doel is voor Kim onhoudbaar. Het blijft verschrikkelijk spannend.

Pena voorkomt de 3-2 door de bal van de lijn te werken, ze is van grote waarde voor dit team. 12 Minuten na de 2-2 komen we weer op voorsprong, nu scoort Svenya vanuit de kluts, 2-3. De meiden krijgen vleugels want de aftrap is nog maar net geweest en hij ligt alweer in het net. Sara v.d. S. maakt haar eerste doelpunt en ook nog een heel belangrijke, 2-4. Qua stand liepen we uit maar de zenuwen werden er niet minder om. Het werd steeds drukker langs de kant, maar de meiden bleven rustig doorspelen. 3 Minuten later scoorde Mirte de 2-5. Anjum bleef ook gevaarlijk, schoten gingen over en naast en Kim moest nog een keer in actie komen. In de laatste minuut scoorde Mirte de mooiste van middag . Van buiten de 16 meter schoot ze de 2-6 in de kruising. Tijd voor feest! Wát een prestatie!

Op zaterdag 1 juni spelen de meiden van fc Harlingen de finale tegen Meppel/Alcides. Dit zal een prachtige dag worden, alle beker finales van alle jeugdteams worden namelijk op deze dag gespeeld. Dit zal plaatsvinden op sportpark Woltingeslag te Zuidwolde. Dus reserveer deze datum in je agenda en ga mee om dit geweldige team aan te moedigen!

Sponsoren