Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO13-1 – sc Franeker MO13-1

14-04-2019

Vandaag stond er weer een top wedstrijd op het programma. Thuis werd er gestreden tegen Franeker.
Franeker staat 4e maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. In theorie kunnen de Franekers gelijk komen met fc Harlingen.

Met 4 wissels op de bank begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Evan. De thermokleding kon aan, wat was het koud met af en toe een sneeuw -en hagelbui. Het spel ging over en weer en Franeker kreeg een paar goede kansen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Franeker had een snelle linksbuiten maar helaas voor haar was onze Jutta steeds iets sneller. Jutta speelde een uitmuntende 1e helft, ze ruimde heel wat op in de achterhoede. Voorin speelde Sophia de sterren van de hemel, prachtig om te zien. En doordat de Franekers Meike constant op de hielen zaten, moest zij de hele wedstrijd haar trukendoos open houden. Maar dat resulteerde wel in de 1-0 vlak voor rust, Meike schoot de bal hard voorlangs waardoor de Franekers deze in eigen doel schoten.

In de 2e helft een beter fc Harlingen. Een aantal keer werd er goed op doel geschoten maar Franeker had een goede keeper. Na een aantal minuten wist Meike toch de 2-0 te scoren. Er kwam wat meer rust in het spel en hierdoor werd er nog beter overgespeeld. Het is mooi om te zien hoe deze ploeg iedere week groeit. ‘Nieuwe’ Sara kreeg nog een grote kans maar zij miste net op de voorzet van Sophia. Even later scoorde Mirte de 3-0 vanuit de kluts.

Fc Harlingen was de betere ploeg, Kim kreeg hierdoor weinig te doen in de 2e helft. In de 25e minuut maakte Franeker hands in het strafschopgebied en hierdoor kreeg fc Harlingen een penalty. Meike schoot deze binnen, vlak langs de paal, onhoudbaar voor de keeper. En zo eindigde deze wedstrijd in een 4-0 overwinning en hebben de meiden alles in eigen hand.

Met nog 3 wedstrijden te spelen blijft het natuurlijk nog wel spannend. Volgende week reizen we, hopelijk met heel veel supporters, af naar Anjum. Daar spelen de meiden de halve finale om de KNVB beker!

Sponsoren