Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO11 wint van ONT MO11-1

28-02-2022

Zaterdagmorgen 26 februari was het vroeg dag voor de meiden van MO11. Om 09.00 uur stond de wedstrijd tegen ONT in Opeinde op het programma, voor het eerst sinds lange tijd weer eens een wedstrijdje ballen voor de fanatieke meiden Fardau, Ismay, Feline, Elisa, Britt, Beaudine, Esmee, Tara en Tiffany.

Na een power warming-up van een klein kwartiertje werd er om 09.00 uur afgetrapt. De meiden van de MO11 moesten er duidelijk weer een beetje inkomen, want ze begonnen wat afwachtend zonder al te veel beweging.
Maar naar mate de wedstrijd vorderde, kwamen beide teams steeds beter in het spel. Fc Harlingen stond goed te verdedigen, maar ze konden niet voorkomen dat de aanvaller van Opeinde de bal keihard in de kruising poeierde, 1 – 0.

Maar de meiden stroopten hun mouwen op en bleven voetballen. Hier en daar werden goede combinaties gemaakt, de bal werd steeds snel heroverd en dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker (1 – 1). Ze hadden de smaak te pakken, want ook de 1 – 2 en 1 – 3 werden door fc Harlingen vlot achter elkaar gemaakt.

Conditioneel is een wedstrijd toch andere koek dan de trainingen, want de snelheid en alertheid zakten wat en Opeinde bleef flink aandringen, wat resulteerde in de 2 – 3. Het bleef enorm spannend en de wedstrijd golfde over en weer. Na enkele mooie passes en een-tweetjes lukte het de 2 – 4 erin te schieten, maar ONT scoorde binnen 5 minuten opnieuw de aansluitingstreffer: 3 – 4. fc Harlingen maakte binnen twee minuten 3 – 5 en dan denk je dat het klaar is met nog enkele minuten te spelen. Maar nee, ONT kwam nóg een keer terug: 4 – 5. De laatste minuten kreeg ONT nog enorm veel kansen, maar ze misten gelukkig allemaal doel, mede door het goede optreden van de keeper Feline. De eerste 3 punten van de 3e fase zijn binnen!

De meiden van fc Harlingen MO11 kunnen wel wat hulp gebruiken! Ben of ken jij een meisje van 9 of 10 jaar die graag wil voetballen? Kom dan geheel vrijblijvend een keertje meetrainen bij fc Harlingen op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur en op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur.

Sponsoren