Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO9-2 werken goed samen tegen LAC Frisia

14-11-2022

De spelers van JO9-2 konden zaterdag uitslapen en begonnen daardoor goed uitgerust aan de uitwedstrijd tegen Frisia in Leeuwarden.
Wiesje kon jammer genoeg nog steeds niet meedoen vanwege haar blessure en Danique was niet wedstrijdfit, maar ondanks dat werd er met tien spelers rond negen uur koers gezet naar Leeuwarden.

Na de teambespreking en het doornemen van de opstelling kon er om tien uur worden afgetrapt. We gingen voortvarend van start en Levi B. had het net al gevonden nog voordat iedereen goed en wel doorhad dat er al begonnen was.
We kregen meer kansen, maar de keeper van Frisia deed zijn taak goed en hield veel ballen tegen. Ook Frisia kreeg kansen, maar Levi S., Cayden en Yahya deden het achterin uitstekend en als ze al gepasseerd werden, stond Thygo in de weg. Toch lukte het Frisia om gelijk te maken, nadat er achterin even niet goed werd opgelet. Emma en Robin hadden de taak gekregen om het middenveld te bewaken en brachten de ballen naar voren waar Rohan, Kawa en Danny samen met Levi B deze wedstrijd de spitsen waren.
Robin wist na goed doorjagen de bal van zijn tegenstander te veroveren en kreeg de bal bij Rohan die helemaal vrij bij de tweede paal stond en hij zette zijn ploeg weer op voorsprong. Frisia kreeg kansen om weer gelijk te maken, maar toch gingen we met een voorsprong de rust in.

In de pauze werd er weer een teambespreking gehouden, waarin de opdracht was om vooral zo door te gaan om een overwinning mee naar huis te nemen. Nadat de yell was gedaan (die is vorige week door Rohan bedacht) gingen de spelers gemotiveerd het veld weer op. Levi S. ging mee naar voren, maar miste maar net en ook Robin schoot langs de verkeerde kant van de paal. Frisia kreeg wel kansen, maar Yahya en Levi S. lieten zich niet zomaar passeren en ook Cayden en Emma kwamen steeds beter in hun spel. Uiteindelijk was het Levi B. die met een mooi schot van afstand zijn tweede van de ochtend maakte.
Daar bleef het bij en dus was de vreugde groot en gingen de punten mee naar huis. Zo zie je maar dat goed samenwerken tot een mooi resultaat heeft geleid.
Zaterdag spelen we weer een thuiswedstrijd en we hopen dat dan weer veel ouders onze toppers komen aanmoedigen.

Sponsoren