Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO9-2 tegen Beetgum

20-02-2023

Na het avontuur op Terschelling speelde de JO9-2 zaterdag weer een thuiswedstrijd. Deze ochtend kwam de JO9 van Beetgum op bezoek.

Yahja was er niet vandaag en helaas was keeper Pepijn ziek en daarom werd het doel de eerste helft verdedigt door Levi B. en de tweede helft door Danny. Rohan en Levi S. vulden de defensie aan. Sinds deze week is de selectie uitgebreid met Johan. Na een aantal keren te hebben meegetraind, maakte hij afgelopen zaterdag tegen Beetgum zijn debuut. Hij startte op het middenveld samen met Cayden. Robin begon als wissel en Kawa in de spits.

Om negen uur klonk het startsein voor deze wedstrijd en waren het de gasten die de eerste kans die ze kregen direct verzilverden. Ook onze jongens benutten direct hun eerste kans, nadat Kawa de uittrap van de keeper onderschepte en de gelijkmaker tegen de touwen knalde. Lange tijd ging het redelijk gelijk op. Danny kreeg een mooie kans, maar die ging langs de verkeerde kant van de paal. Ook kon hun keeper nog een goede kans over het doel tikken. Ze waren aan elkaar gewaagd, maar opeens had Beetgum de wind letterlijk en figuurlijk in de rug, want ze scoorden een paar keer vlak na elkaar. Hierdoor ging fc Harlingen met een achterstand de rust in, maar speelden wij de tweede helft met de wind in de rug, dus wellicht konden we hier ons voordeel pakken.

Na de rust werd er hard gestreden om een doelpunt te maken. Rohan en Cayden probeerden Robin en Kawa voorin te bedienen, maar dat was door de harde wind soms best lastig. Levi S. werkte hard en hielp daar waar hij kon en Johan groeide steeds meer in de wedstrijd. Levi B. probeerde het eens van afstand, maar de keeper van Beetgum lette goed op. Het lukte niet meer om te scoren.
Tijdens de afsluitende penaltyserie schoten de jongens bijna alle ballen in het doel en hield Danny er een paar goed uit, waardoor er toch met een positief gevoel kon worden afgesloten.

De volgende wedstrijd is pas in maart. Dan gaan we op bezoek bij St. Annaparochie.

Sponsoren