Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO9-2 levert strijd op Terschelling

13-02-2023

Het was zaterdagochtend nog donker toen de spelers van de JO9-2 op de verzamelplek aankwamen. Om kwart voor acht was iedereen aanwezig bij de terminal van Doeksen, want om kwart over acht vertrok de sneldienst die hen en de begeleiding/supporters naar Terschelling zou brengen voor de wedstrijd tegen AVV.

Na een vlotte overtocht stond op het eiland een busje klaar en de chauffeur zette de delegatie keurig op tijd voor de ingang van het sportpark af.

AVV is geen onbekende ploeg voor onze JO9-2, want eerder dit seizoen troffen ze elkaar al in Harlingen. Toen werd er na een mooie wedstrijd gewonnen, dus benieuwd hoe het vandaag zou gaan.

Na de warming-up en teambespreking kon er om tien uur worden afgetrapt voor de eerste helft. Onze jongens waren blijkbaar nog niet helemaal wakker, want al snel moest keeper Pepijn tot twee keer toe de bal uit het net vissen.

Inmiddels was fc Harlingen wél wakker en kreeg Danny een goede kans om te scoren, maar zijn schot werd geblokt. Het was Levi Schikker die kort daarop na een korte solo met een harde knal de aansluiting vond en er 2-1 van maakte. AVV probeerde het van afstand, maar Yahya stond op de goede plek in de verdediging om de bal te onderscheppen. Goed samenspel van Levi en Kawa leidde aan de andere kant tot een goede kans, maar de keeper van AVV bracht redding. Kawa maakte uit een hoekschop gelijk, maar de spelleider keurde het doelpunt vreemd genoeg af. Zo gingen we met een kleine achterstand de rust in, maar de moed werd niet opgegeven.

Dat bleek na de pauze toen onze jongens vol druk uitoefenden op de verdediging van AVV. Het was Levi Boersma die met een harde knal van afstand de lat raakte. Dit gaf goede hoop en niet veel later was het Rohan met een prachtig balletje op Robin, maar zijn schot had net te weinig kracht om de keeper te verrassen. Cayden zag Danny vrijstaan, maar ook hij trof de keeper op zijn pad. Nadat Levi Boersma de bal mocht indribbelen en verwoestend uithaalde werd ook dit doelpunt afgekeurd tot grote teleurstelling en onvrede van onze jongens. Begrijpelijk, want het leek soms of de spelbegeleider verschillende regels hanteerde, maar het team bleef hard werken. Kawa kwam vrij voor het doel te staan, maar mikte net te hoog. Ook Danny kreeg nog een mooie kans, maar deze kon met veel moeite voor de lijn worden gestopt. Ook werd nog twee keer de paal geraakt.

Aan de andere kant kon ondanks goed werk van Pepijn AVV nog een keer scoren en zo eindigde de wedstrijd in 3-1. Aan de inzet van ons team lag het beslist niet, maar het geluk ontbrak een beetje. Ondanks dat kunnen spelers en ouders trots zijn op dit team.

Het busje haalde ons weer op en zette ons weer keurig bij de veerboot af. Daar werd deze mooie dag afgesloten met patat voor iedereen. Zaterdag spelen we weer een thuiswedstrijd. Dan komt Beetgum op bezoek.

Mis niks en volg ons via de socials:

Sponsoren