Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO8-2 nam het in Sneek op tegen vv Sneek Wit Zwart

14-05-2022

Zaterdagochtend speelde de JO8-2 een uitwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart. Al om acht uur werd er verzameld en koers gezet naar Sneek. Met de winst van de laatste wedstrijd in het achterhoofd gingen de kinderen gemotiveerd het veld op.
Thygo stond in het doel. In het veld stonden: Wiesje, Robin, Beaudine, Levi B, Danny en Levi S. We begonnen dus met één wissel.

Het was Danny die als eerste de weg naar het doel wist te vinden en fc Harlingen op voorsprong zette. De Snekers kregen ook kansen en trokken de voorsprong naar zich toe. Levi S. was inmiddels in het veld gekomen en hij verraste de keeper met een mooi schot van afstand. Zo kwam fc Harlingen weer wat dichterbij, maar hield Sneek de voorsprong. Wiesje en Levi S. deden goed verdedigd werk en Thygo werd af en toe geholpen door de paal. Beaudine veroverde de ballen aan de zijkant. Levi B. ruimde achterin de ballen op en Danny hanteerde zo nu en dan de lange bal. En één zo’n bal belandde bij de vrijstaande Robin die op de keeper afrende en zijn eerste doelpunt maakte.

Het was een leuke wedstrijd met kansen aan beide kanten en twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Ook de hoekschoppen waren aan beide gevaarlijk. Toen Levi B. er eentje mocht nemen, kwam deze voor de voeten van Danny die zijn tweede doelpunt van de dag maakte. Hierna waren er nog kansen aan beide kanten. Ondanks het harde werken, wist Sneek uiteindelijk iets vaker te scoren dan fc Harlingen. Toch mogen onze jongens en meiden tevreden zijn. Maandag en woensdag gaan we weer lekker trainen en dan zaterdag weer een thuiswedstrijd.

Sponsoren