Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO8-1 is los!

02-02-2020

fc Harlingen Jo8-1 is los!

De jongste voetbaljeugd van Harlingen weet de fc Harlingen goed te vinden en dat heeft tot een herstart geleid van de JO8-1!! Met een selectie van 10 spelertjes gaan we de voorjaarscompetitie in. Voor afgelopen zaterdag 1 februari stond een competitieduel met VSV’31 (Vlieland) op het programma, ware het niet dat ze op dinsdag al aangaven niet te kunnen komen i.v.m. vele zieken. Niet getreurd dachten de enthousiaste leidsters Mathilde Vogel en Andrea Koornstra, we plannen een oefenwedstrijd in. Dat de spelers en begeleiders van JO8-1 er zin in hebben blijkt wel in de Whatsapp-groep, iedereen meld zich aan voor de wedstrijd. Wat een weelde, de beginopstelling wordt gemaakt en zelfs een wisselschema’tje wordt gemaakt want iedereen moet spelen natuurlijk. Vroeg onder de wol dus want de wedstrijd stond om 9 uur op het programma.

Dat er een griepgolf heerst blijkt ‘s avonds laat uit de afmelding van de tegenstander, wat een domper. Moeten we nu de ouders gaan afbellen? We hebben 10 spelers, dan maar onderling oefenen wordt er besloten. Om 8.30 uur verzamelen de spelers zich in de box en ondanks een lichte teleurstelling dat de tegenstander niet kan komen, blijft het enthousiasme de bovenhand hebben.

Onder leiding van Catrinus Bouwhuis werd er aan de wedstrijd begonnen. En dat de spelers veel hebben geleerd op de trainingen bleek wel uit de reacties van de ouders langs het veld. Wat een verschil met het begin van dit seizoen!! Deze complimenten kunnen trainers Joost Outhuyse en Barry Hamstra in de bûse steken. Een teken dat al die trainingen niet alleen maar plezier hebben opgeleverd, maar ook de spelers beter hebben gemaakt. Leuke acties, slidings en passjes resulteerden in vele doelpunten en lachende gezichten op en langs het veld. Na het laatste fluitsignaal van de spelbegeleider konden de spelers lekker gaan douchen, even lekker opwarmen!! De traktatie van de jarige Milan Reinsma maakte het feest compleet.

Komend weekend spelen we uit bij Oudega/Heeg, hopelijk kunnen we dan echt beginnen aan een mooi voetbalseizoen!!

Sponsoren