Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO8-1, een enthousiaste groep voetballers

12-05-2019

Zaterdagochtend 11 mei, 8.30 uur, een enthousiaste groep voetballers en 1 voetbalster staan weer te popelen om de donkergroene weide van de magische voetbalarena van de fc Harlingen onveilig te maken tegen het team van Blauw Wit ’34 Jo-8/2. Met de volgende spelertjes werd de wedstrijd ingegaan:

Lucas, Kyron, Rutger, Bente, Tygo, Lasse, Almoutaz, Luquenio en Thijmen.

Het begin van de wedstrijd werd er een beetje twijfelend en niet fel genoeg gespeeld door de plaatselijke trots, waardoor Blauw Wit al heel snel op 0-1 kwam. Een klein dompertje, waarna fc Harlingen de schouders weer rechten en met redelijk goed voetbal probeerden door te dringen tot de goal van Blauw Wit. De inzet was er tenminste, maar die werd nog niet beloond met een goal.

Blauw Wit voetbalde leuk mee en kwam op dat moment ook verdiend op 0-2. Hierna leek het of fc Harlingen eindelijk wakker was geworden en ging in een keer goed mee voetballen. Het werd een echte wedstrijd, wat resulteerde in kansen over en weer. Een afstandschot van virtuoos Almoutaz belande in het goal van Blauw Wit, waardoor de aansluitingstreffer een feit was! ⚽

Rust! Tijd voor een bakkie en een peptalk van coach Hans, waarna de neusjes allemaal dezelfde kant op gingen staan.

2e Helft ?, fc Harlingen was herboren en voetbalde zoals Liverpool tegen Barcelona, inzet genoeg. Dit had ook tot gevolg dat fc Harlingen de 2-2 scoorde! …. maar doordat de bal gelijk ook uit de goal ging had de scheidsrechter niet gezien dat hij erin zat en liet het spel gewoon doorgaan. Dus nog steeds 1-2 achter ?.

Dit was een kleine teleurstelling waardoor fc Harlingen iets van slag was… Wat ook te zien was in de score, Blauw Wit scoorde in korte tijd nog de 1-3 En 1-4. ?

Door goed combineren van fc Harlingen scoorde Almoutaz nog wel de 2-4, maar verder kwamen de strijders van fc Harlingen niet meer. De penaltyreeks die volgde, werd zeer sterk gewonnen door fc Harlingen (alle penalty’s werden feilloos binnengeschoten! ).

Jammer, maar we hebben een goed JO-8 van fc Harlingen zien voetballen ?. Kijk zelf maar via onderstaand filmpje:

Aankomende woensdag 15 mei staat de thuiswedstrijd tegen Bolsward op het programma om 18.45 uur! Tot dan,

De razende reporter ?

Sponsoren