Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO19-1 verliest 2 dure punten

19-03-2018

Afgelopen week is er veel aandacht besteed aan het belang van gezamenlijk trainen. U weet dat de A-selectie (of wat er nog van over is) is samengevoegd met de talenten van de JO19-1. Dit zorgt voor een mooie grote groep waarmee op niveau trainen beter gewaarborgd is. Ook kunnen de talenten nog ervaring opdoen met spelers die het komende seizoen andere wegen volgen.

Vandaag sc Franeker JO19-2 uit, altijd lastig. Wij kampen met enkele spelers die van een blessure aan het terugkomen zijn maar nog lang niet wedstrijd fit. Ook waren Jari en Nick afwezig en dat is altijd een zware aderlating immers, het zijn de spelers in vorm en bovendien fit! Er werd daarom een beroep gedaan op 4 spelers uit de JO17-1: Jesse, Gijs, Youri en Joshton komen ons versterken. Voor Youri zijn debuut. Komend seizoen zullen velen van de JO17-1 er (vervroegd) ook aan moeten geloven.

Opstelling: Egbert Jan (keeper), Riccardo (rechtsback), Lars (laatste man), Gijs (centrale verdediger), Youri (linksback), Martin (rechtermiddenvelder – cap.), Peter (centrale middenvelder), Jesse (linkermiddenvelder), Remko (Rechtsbuiten), Bjorn (Spits) en Jelmer (linksbuiten).
Wissels: Luuk, Ronnie, Bas en Joshton.

Het was koud en het stormde behoorlijk. Er werd om 14.30 uur afgetrapt nadat wij de toss hadden gewonnen. Met de wind in de rug zou het toch moeten gaan lukken?
Er werd slordig gespeeld door beide partijen. Toch was sc Franeker gretiger in de duels en ook wisten zij elkaar wat makkelijker te vinden. Wij waren regelmatig gevaarlijk maar tot een doelpunt kwam het niet aan onze kant. De nummer 9 van sc Franeker is een bekend gezicht voor ons. Hij wist in voorgaande ontmoetingen al 5 keer raak te schieten. Zo ook in de eerste helft. Hij kreeg de bal notabene van onze eigen verdedigers die iets te slordig waren in de opbouw. Uitwijkend naar de linkerkant van ons strafschopgebied werd er genadeloos diagonaal raak geschoten. De 1-0 was verrassend en wij moesten het er toen maar mee doen.
Tot 2 maal toe wisten wij de paal te raken en tot grote teleurstelling bleef de gelijkmaker uit en blies de scheidsrechter het rustsignaal.

Zoals gebruikelijk werd er naar de beleving gevraagd. Deze was de afgelopen training op donderdag nog zo goed constateerde ik destijds zelf. In de 1e helft liet dit teveel te wensen over. We bespraken de zaken die echt beter moesten, ook de linies moesten beter op elkaar aan gaan sluiten en de passing moest echt een stuk beter. De wil om ieder duel te willen winnen moest bij een ieder aanwezig zijn. Zo gezegd…

De 2e helft was het grotendeels aan onze Seuns om het spel te maken. Onze tegenstander had ook erg veel last van de wind. Kans op kans volgde voor respectievelijk Jelmer, Remko, Martin en de ingevallen Ronnie. De keeper van sc Franeker was een ware sta in de weg. Er moest dus iets geforceerd worden want wij hoeven deze pot niet te verliezen was mijn conclusie. Sterker nog, een snel doelpunt zou ons vleugels gaan geven en wellicht de inleiding zijn om tot winst te komen.

Na 15 minuten in de 2e helft stond het nog steeds 1-0. Met Joshton als pinchhitter achter de hand, ik vond dat Remko wel met power stond te spelen echter te weinig op de rechtsbuitenpositie uit de voeten kwam. Dit ging ik veranderen door hem op de plek van Peter te laten spelen. Peter die wel enorm veel betrokken was bij de opbouw miste de doortastendheid welke hij normaliter wel op de grasmat brengt. Al met al was het korte tijd dan toch raak: 1-1. Jelmer werd bediend door Remko en tikte de bal fraai in. Een super aanval met doelpunt en nog 20 minuten op de klok.

Het mocht niet baten want de stand bleef onveranderd. De 1-1 stand maakte een eind aan onze zegereeks maar toch zag ik een goed team dat in de 2e helft wellicht iets te weinig had gekregen. Je kunt ook zeggen dat de keeper van sc Franeker erg goed bezig was en het punt voor zijn team uit het vuur had gesleept.

Positieve bijdragen waren die van de Seuns van JO17-1 die gemakkelijk overeind bleven. Ook onze verloren Seun Luuk liet zien dat hij ons echt gemist had. Hij belooft beterschap wat trainingsopkomst betreft. Alleen met alle spelers optimaal beschikbaar en in vorm, kunnen wij de moeilijke opgave blijven invullen om in 2 competities te presteren!

Henk Andy

Sponsoren