Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO19-1 sluit af met overwinning in stijl!

26-05-2018

SJO Feanstars JO19-1 – fc Harlingen JO19-1: 1-6 (0-4)

Het is een drukke mei maand en vandaag de laatste competitiewedstrijd uit tegen SJO Feanstars die een mooie 7e plek inneemt in deze competitie. Er was afgelopen week goed getraind, op de dinsdag veel “passen en trappen” en op de donderdag een pittig 2 tegen 2 toernooitje. Jawel, op beide dagen werden er punten verdiend voor de in het leven geroepen “Seunema Beerenburg Troffee”. Ik kan jullie zeggen, na afgelopen donderdag is de spanning aan de top voelbaar!

Vandaag eerst afreizen naar het mooie Surhuisterveen. De vele ouders die meekwamen (waarvoor dank want ik vind jullie allemaal fantastisch!) moesten het vandaag doen met maar liefst 27 graden Celsius en 12 meer dan fitte Seunen. Tja er waren ook enkele verrassingen te melden die ik verder maar niet ga benoemen immers: ik besteed liever aandacht aan die gasten die er wel zijn! Wat een prachtig complex daar in het grote dorp. Oh, wat er is wat onrust… Onze wedstrijdkleding lag bij een jarige die niet jarig was(tas)! Zo keurig als wij werden ontvangen door de vrijwilligers van v.v. Surhuisterveen (top dames!) zij waren ook onze redders in nood. De dame in kwestie wist van wanten want er werd zowaar snel een reserve set “Feanstar kledij” beschikbaar gesteld. Nou ja, de voorbereiding liep hierdoor iets anders; korter en krachtiger dan gewoon zeg maar…
Nog net voor de aftrap om 11.00 uur even snel in fraaie tenues op de foto en daarna aftrappen op echt gras! Vanaf minuut 1 waren we feller als onze tegenstander.

Ook veroverden we snel de bal als deze even was verloren. Onder aansturing van gelegenheid laatste man Martin kwamen de verdedigers inclusief onze EJ (spreek uit ee djeeeh). We kwamen erg makkelijk aan aanvallen toe en met Bas, Luuk, Peter en Lars op het middenveld, ze wisten onze voorwaartsen vaak goed te bedienen.
Zo kwam ook Jelmer aan dribbelen met de bal aan zijn voet. Vele kunstjes gingen er aan vooraf maar hij creëerde zijn eigen schietkans en jaste de bal wonderschoon in de kruising en dit onhoudbaar voor de keeper dacht dat hij een vallende feanstar voorbij zag flitsen. De 0-1 werd massaal gevierd en er waren amper 10 minuten gespeeld. Wij bleven het beste van het spel houden en ons middenveld stond als een huis! Creativiteit van Peter, onverzettelijkheid van Luuk, snelheid en dreiging naar voren van Bas en de absolute controle door Lars. Waarom ben ik hier niet eerder op gekomen? Niet veel later nog enkele kansjes maar iets te gehaast in de laatste fase: de afronding. Toch werd Remko weggestuurd de 16 in. Hij bedacht zich geen 2 keer en haalde meedogenloos de trekker over naar de 0-2! Tja, het was genieten geblazen in Surhuisterveen. Bij de hitte zou je denken dat het tempo daarna omlaag zou gaan, het tegendeel was waar. Bas “de Baas” had een makkie tijdens het oprukken. Vandaag een niet vanuit de back positie maar vanaf het middenveld. Dan ben je er sneller en wat was hij een plaag voor de tegenstander. Zoals hij dat wel vaker doet ook maar eens zelf uithalen: boem huppel huppel schot en met een klein stuitje was Bas zijn 0-3 geboren! Mooi man… en dat bij 27 graden…
De koek was nog niet op en voor rust werd het zelfs 0-4 door Remko. Een 3 tegen 1 situatie werd succesvol omgezet in een doelpunt ook al ging dat niet helemaal van een lijen dakje.

In de rust diende er zich een uitdaging aan want Luuk kreeg erg last van een blessure. Intern werd e.e.a. besproken en Lars werd teruggehaald op de linksback positie. Zo kon Yorick op de 10 van Luuk gaan spelen. Gijs viel in als rechtshalf en deed dit ook uitstekend! Björn ging ieder duel aan vanaf de 1e minuut en hij ging weer eens voor de volle 90 minuten vandaag. Mooi om te zien Seun! Martin bleef laatste man staan want ook dat ging erg goed. Luuk dus douchen…

Gedurende de 2e helft een iets sterker Feanstars en daar hadden we zichtbaar moeilijk mee. Tja, dat krijg je als je de Tornado Luuk verliest. Met Peter en Yorick heb je eigenlijk 2 creatieve spelers op een paar vierkante meters. Toch hielden we stand en wisten we Nick in stelling te brengen. Nick bleef geduldig als spits vandaag en was al dichtbij een treffer. Wel had hij een mooie assist en dat is ook erg belangrijk. Afijn, Nick mocht in de as praktisch ongehinderd door op de keeper die hij het nakijken gaf (0-5). Gaf Feanstars zich dan al gewonnen? Nee luidt het antwoord want door gepruts in onze eigen 16 moest Egbert Jan toch 1 keer vissen: (1-5)
Het slotakkoord was voor onze Seuns want het was Remko die een prachtige assist gaf nadat hij was doorgedrongen op de achterlijn van Feanstars 16 metergebied. Hij was niet zelfzuchtig maar legde de bal terug op Peter die (eindelijk) ook weer een goaltje meepikte na de vele wedstrijden van “hard werken maar weinig verdienen”: 1-6.
Hier bleef het bij – ondanks de vele pogingen van Jelmer om zijn 30e seizoen treffer te maken. “Dan maar in de nacompetitie Jelmer! Komt vast goed!!!”

Het eindsignaal ging en ik besefte me dat 2 hele mooie periodes werken met “JO19 van fc Harlingen” tot een einde is gekomen. Wat hebben we wat beleefd met zijn allen. Hele mooie hoogtepunten en net zoveel dieptepunten waarvan we ontzettend veel hebben mogen leren. Teveel om in dit verslag op te noemen. Al met al een mooie balans.
Het was niet altijd makkelijk. Dank ook Tony en Erik die er ondanks zijn drukke agenda toch vaak bij was. Nogmaals dank aan de ouders die naast goede chauffeurs ook een erg mooie toeschouwersaanhang vormden. Jolanda die er altijd voor ons is een dikke tuut.

In het bijzonder wil ik alle spelers bedanken met wie ik heb mogen werken in voor en tegenspoed. Het mooiste compliment kreeg ons team van onze nieuwe hoofdtrainer Gerrie; “wat een mooie groep spelers en wat een bulk aan talent”! “Bij mekaar houden” was direct zijn opmerking – “zo lang mogelijk”! Ik hoop van harte dat ik deze spelersgroep vaker samen aan het werk mag gaan zien in de nabije toekomst! Het ga jullie allemaal goed!
“Voor altijd in mijn hart” – Henk Andy

Sponsoren