Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO19-1 begint de voorjaars competitie met een 1-1 gelijk spel

03-02-2020

fc Harlingen JO19-1 begint de voorjaars competitie met een 1-1 gelijk spel

Zaterdag 1 februari 2020; vandaag stond de 1e competitie wedstrijd op het programma voor de mannen van de JO19-1. Een uit wedstrijd tegen het onbekende Waterpoort Boys JO19-1 in Sneek.

De selectie was vandaag niet erg groot namelijk maar 13 spelers, dit door nogal wat afwezigen i.v.m. werk en blessures. Er werd gestart met op doel Ayrton. De verdediging bestond uit Hessel, Frank, Youri en Riccardo. Een 4 mans middenveld met Noah, Aaron, Jarno en Jorret. Voorin Stijn B. en Mark. Op de bank begonnen de ook al niet okselfrisse Martijn en Ricardo. Om 12:30 uur werd er afgetrapt op een heel slecht bespeelbaar veld.

Vanwege dit slecht bespeelbare veld zaten de mooie combinaties er vandaag niet in. Er werd vaak uit gegleden en de ballen kwamen niet goed aan. Waterpoort Boys schuwde de duels niet dus werd het een stevige pot voetbal waarin  niet veel kansen werden gecreëerd. Maar uit het niets werd daar de 1-0 gemaakt door de thuisploeg via een pegel in de korte hoek. Dus konden de mannen nu helemaal aan de bak maar men was zeker niet de onderliggende partij.

Het duurde dan ook niet lang dat de gelijkmaker tot stand kwam via een mooie aanval. Jarno stuurde Mark keurig diep en deze rondde mooi af. Deze 1-1 was tevens de ruststand.

In de rust werden de licht geblesseerde Jorret en Riccardo V. vervangen door Martijn en Ricardo W. Tijdens de 2e helft werd het echt een fysieke pot met veel harde duels. Verder kwamen er nog wel wat kleine kansjes en één hele grote kans. Het was Jarno die door Ricardo W. vrij voor de keeper werd gespeeld, echter hij mistte helaas.
Waterpoort Boys probeerde het soms ook nog wel even maar Ayrton stond elke keer goed in de weg. Dus de eindstand werd 1-1. Tóch nog een puntje mee terug naar Harlingen.

Komende zaterdag spelen de mannen thuis waarbij ze AVC JO19-1 ontvangen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Sponsoren